ziekte van Crohn

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De ziekte van Crohn wordt geclassificeerd als een rij van niet-specifieke granen. Naam van de ziekte (Morbus Leśniowski – Crohn, lleitis termmalis, lleitis regionalis) komt van de namen van de Poolse artsen Antoni Leśniowski en Bernard Crohn, die de ziekte hebben beschreven. De ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van de wand van het maagdarmkanaal.

De meest voorkomende aandoening bevindt zich in het laatste deel van de iliacale darm, in de dikke darm en soms in de dunne darm. De achtergrond van de ziekte van Crohn is onbekend, er is nog geen effectieve behandeling en er zijn mogelijke nadelen en ernstige complicaties. Antibiotica worden toegediend aan de patiënt tijdens perforatie-, ontstekings- en abscessencomplicaties. Ongeveer de helft van de patiënten ondergaat een chirurgische behandeling.

Ziekte van Crohn

Het beloop van de ziekte van Crohn is variabel, met een afwisselende periode van exacerbatie en remissie. Kenmerkende symptomen van de ziekte zijn:
– Diarree,
– buikpijn,
– Verhoogde temperatuur,
– lage niveaus van cholesterol, foliumzuur en vitamine B,
– Versnelde OB,
– matige leukocytose,
– weerstand in het gebied van het alveolaire proces,
– stijfheid en stenose van het achterste deel van de iliacale darm,
– rechthoekige wijzigingen.

De wanden van de darm bij de ziekte van Crohn zijn bedekt met infiltraties van korrels, waardoor het licht smaller wordt. Deze wijzigingen hebben een focaal karakter. In deze korrels kunnen kloven ontstaan die uiteindelijk tot darmperforatie leiden.

Diagnose van de ziekte van Crohn

De diagnose van de ziekte van Cohn is gebaseerd op endoscopische verzameling van materiaal voor histopathologisch onderzoek van de twaalfvingerige darm of colon colonoscopie. In het geval van plaatsing in de heup wordt de diagnose gesteld, zelfs zonder histologische bevestiging, voornamelijk op basis van de gegevens uit de geschiedenis en de klinische symptomen van de ziekte.
Zhaneta Malec

Opmerkingen over de ziekte van Crohn

Anna J | 2009-02-04 15:12

Welkom mevrouw Grazinas, evenals de ziekte van Crohn. Heeft Budenofalk je enige vorm van opluchting gebracht?

juditta | 21-02-2001 21:47

Mijn zus is genezen in Crohna. Onlangs heeft de arts haar budenofalk geregistreerd, maar daarna is er geen significante verbetering. Welk dieet nemen vrouwen en welke medicijnen helpen?

monika | 2009-02-24 13:42

Hallo, ik ben ook ziek, ik woon in Frankrijk en zoals mevrouw Grazina, ben ik blij dat ik de kans heb om haar hier te genezen zonder te zeggen dat het andere, effectievere medicijnen betekent, alleen vanaf elke maand dat ik ze kan kopen zonder me zorgen te maken over hoe veel ze kosten. Ik heb waarschijnlijk geluk, want in mijn geval manifesteert de ziekte zich alleen in diarree als tot nu toe, maar terwijl ik al deze artikelen lees, ben ik bang dat ik op een dag zo vreselijk benauwd zal zijn.

rcin84 | 2009-03-02 12:43

Hallo, ik heb een kleine vraag, ik werd gediagnosticeerd met bosziekte, ik vroeg mijn gastroloog of ik besmet kon worden met ziektekiemen van iemand of dat ik besmet kon worden met ziektekiemen en zei met hen, ik zocht ook de internrt op zoek naar een antwoord en ik ontdekte dat ik geen bacteriën kon krijgen, maar ik vond ze niet. En mijn vraag is of iemand er iets van weet.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*