Wole Riedel (Riedelitis of the Diarree Glands)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Wole Riedela (Riedelitis ontsteking van de schildklier, Thyreoiditis fibrosa chronica Struma Ugnosa) is een zeer zeldzame vorm van chronische thyroiditis. In de wolf van Riedel is de schildklier vergroot en heeft een sterk vezelig vlees, met een samenhang die vergelijkbaar is met die van hout, vandaar de andere naam van de ziekte – houten os. De oorzaak van deze ziekte is onbekend.

Symptomen van de wil van Riedel

De vergrote schildklier oefent druk uit op de omliggende nekorganen, waar fibrose ook wordt overgedragen. De symptomen van de ziekte zijn geassocieerd met de luchtwegen, slokdarm, bloedvaten en zenuwen samengeperst door de zich uitbreidende schildklier. Veranderingen in de schildklier kunnen vaak gepaard gaan met idiopathische fibrose in andere delen van het lichaam, bijvoorbeeld de schildklier, de schildklier en de schildklier. de retroperitoneale ruimte.

De groei van de schildklier is pijnloos, koortsvrij en duurt vele jaren. In de schildklierhormoonfunctie wordt meestal hypothyreoïdie waargenomen en wordt een verminderde opname van jodium waargenomen. 131. Bepaling van de harde tumormassa van de schildklier kan aanleiding geven tot een verdenking van een tumor.

Hele Riedel lijkt op schildklierkanker in zijn symptomen, die differentiatie vereist met dit neoplastische proces. De aanwezigheid van antithyroidantistoffen kan wijzen op auto-immuunziekten.
Zhaneta Malec

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Pathology “, Robbins, ed. Urban & Partner, Wrocław.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*