Verpakken in de binnenmembraan van de cholesterol-aërosolen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Atherosclerose manifesteert zich in de aanwezigheid van claudicatio intermittens, die pijnlijke samentrekkingen zijn tijdens het lopen en de patiënt dwingen te stoppen.

Er zijn drie stadia in de ontwikkeling van atherosclerotische laesies:
1) Aanbrengen van cholesterolafzettingen, fosfolipiden, inerte vetten en kleine hoeveelheden eiwitten in het binnenmembraan. Aan de wand gemonteerde microstolsels worden ook gevormd.
2) Als gevolg van irritatie met cholesterolafzettingen wordt het binnenmembraan dikker en compacter.
3) zweren en plaques vormen op het oppervlak van het binnenste membraan.

De hiervoor genoemde atherosclerotische lesies leiden uiteindelijk tot een vernauwing van het slagaderlicht of zelfs volledige occlusie. Dientengevolge treden de ischemie en anoxie op van de organen die van bloed worden voorzien, en in het geval van sluiting treedt hun necrose op.

De meest voorkomende laesies omvatten cerebrale, coronaire of perifere arteriën – met name de onderste ledematen, de oogfundus, de nieren en de hoofdslagader, zelden de longslagader.

Atherosclerotische lesies in de kransslagaders kunnen leiden tot coronaire hartziekte en myocardiale fibrose als gevolg van chronische cardiale hypoxie of vorming van littekenweefsel als gevolg van necrose (myocardinfarct). Atherosclerose kan ook leiden tot de vorming van aneurysma’s.

Behandeling van aderverkalking

De behandeling van arteriosclerose omvat een gezonde levensstijl en dieet, met een beperkte consumptie van dierlijke vetten en hun vervanging door plantaardige vetten, en minimalisering van de koolhydraatconsumptie. Het gebruik van stoffen zoals alcohol, cafeïne en nicotine wordt ook stopgezet.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*