Vasculitis geassocieerd met gemengde spontane cryoglobulinemie

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De meeste patiënten met vasculitis geassocieerd met spontane gemengde cryoglobulinemie ervaren gewrichts- en spierpijn. Er zijn ook huidlaesies in de vorm van zogenaamde “huidlaesies”. verhoogde purpura, die het vaakst voorkomt op de onderste ledematen, en blootstelling aan lage temperaturen veroorzaakt nieuwe veranderingen in de huid. Bij sommige patiënten worden ook veranderingen in kleur en zwelling van de handen waargenomen als gevolg van de invloed van lage temperaturen.

Bovendien wordt nierfunctiestoornissen geassocieerd met glomerulonefritis waargenomen. In het bijzonder zijn zwelling en Nadciśnienie Tętnicze aanwezig. Zeldzame symptomen kunnen zijn: lymfadenopathie, leververgroting, miltvergroting, aandoeningen van het perifere zenuwstelsel (in de vorm van sensorische aandoeningen, paresthesie, parese, parese van de ledematen).

Sommige patiënten hebben gastro-intestinale symptomen (buikpijn, misselijkheid, braken, diarree). Patiënten rapporteren vaak algemene zwakte, verlies van eetlust en slecht welzijn. Secundaire vormen van de ziekte vertonen symptomen die verband houden met de aanwezigheid van de onderliggende ziekte.

Diagnose van vasculitis gerelateerd aan spontane gemengde cryoglobulinemie

De diagnose van vasculitis geassocieerd met spontane gemengde cryoglobulinemie kan worden bepaald door klinische symptomen en serumbevestiging van cryoglobulines, met uitzondering van andere aandoeningen waarbij deze stoffen worden waargenomen.

Bovendien kunnen aanvullende tests, met name laboratoriumtests, nuttig zijn. Ze vertonen een significante afname in sommige componenten van het complementsysteem (voornamelijk C4 en het hemolytische complex).

Bovendien wordt de reumafactor bij de meeste patiënten gevonden en bij sommige patiënten neemt de activiteit van aminotransferasen-enzymen toe. Als de ziekte naast hepatitis C bestaat, zoals vaak het geval is, is aangetoond dat antilichamen tegen het hepatitis C-virus in het bloedserum aanwezig zijn, wat op infectie en immuunrespons op het micro-organisme wijst.

Andere aanvullende tests kunnen worden gebruikt om een fragment van de huid te nemen en de morfologische structuur ervan te beoordelen. Histologische veranderingen worden ook waargenomen in de nieren, maar om de diagnose te bevestigen, is het niet nodig om biopsieën van deze organen uit te voeren, omdat dit een onderzoek is dat gepaard gaat met een hoog risico op ontwikkeling van complicaties.

Behandeling van vasculitis gerelateerd aan spontane gemengde cryoglobulinemie

In het geval van coëxistentie met vasculitis geassocieerd met spontane gemengde cryoglobulinemie van de onderliggende ziekte, is de behandeling gebaseerd op de behandeling ervan (bijvoorbeeld in het geval van hepatitis C, wordt interferon alfa toegediend). In sommige spontane vormen wordt ook een goed therapeutisch effect verkregen door behandeling met interferon-alfa.

Als gewrichtsspierproblemen optreden, kunnen preparaten van de groep niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen worden toegediend en in het geval van verhoogde symptomen en co-existentie van huidlaesies, wordt behandeling met glucocorticosteroïden aanbevolen. In het geval van betrokkenheid van de nieren of het zenuwstelsel, worden deze geneesmiddelen in hogere doses toegediend of wordt een behandeling opgenomen die de immuunrespons (immunosuppressief) verzwakt.

Prognose bij vasculitis gerelateerd aan spontane gemengde cryoglobulinemie

De prognose van spontane gemengde cryoglobulinemie bij vasculitis hangt voornamelijk af van de onderliggende ziekte en de betrokkenheid van het zenuwstelsel en de nieren bij het ziekteproces. Vroege diagnose en geschikte therapie verbeteren de prognose.

Vasculitis geassocieerd met spontane gemengde cryoglobulinemie komt vaak voor in de vorm van exacerbaties die gewoonlijk 1-2 weken duren, gevolgd door remissie gedurende een aantal maanden. Nierfalen verergert na verloop van tijd.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*