Vasculair oedeem Qunickego

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Qunickego (oedeem angioneurotischum Quincke) vasculair oedeem is een plotselinge zwelling van weefsels – subcutaan of submucosaal – zonder symptomen van jeuk of rood worden van de huid. Verzamelt zich als gevolg van immunologische reactie in de capillairen van subcutaan of submucusweefsel.

Oorzaken van Qunickego vasculair oedeem

De meest voorkomende oorzaak van Qunicke’s vasculair oedeem is:
– geconsumeerd voedsel,
– medicijnen,
– insecten steken,
– Darm parasieten,
– infecties,
– mentale factoren.

Soms wordt de ziekte veroorzaakt door een tekort aan proteolytische enzymremmer, bijvoorbeeld: een gebrek aan een proteïne-enzymremmer of een tekort aan een proteïne-enzymremmer. Complement C-remmer van het complementsysteem. Zo’n geval heeft meestal een familieachtergrond.

Symptomen van Qunickego vasculair oedeem

Symptomen van Qunicke’s vasculair oedeem zijn van voorbijgaande aard en kunnen zich door het hele lichaam voordoen, maar hebben meestal betrekking op gezichtslaesies rond de mond en oogleden, evenals op de tong en het gehemelte. Dit zijn:.
– plotselinge zwelling van de lederhuid en het onderhuidse weefsel,
– huidspanning,
– moeilijk slikken bij tongwisselingen of palatale bogen,
– zwelling van de glottis,
– zwelling van de gewrichten,
– neurologische symptomen zijn zeer zeldzaam, d.w.z. hersenoedeem, convulsies, verneveling, hoofdpijn.

Diagnose en behandeling van Qunickego vasculair oedeem

Een belangrijke indicator bij de diagnose van Qunicke’s vasculair oedeem is het naast elkaar bestaan van allergiesymptomen, zoals urticaria en eosinofilie.

De behandeling van Qunicke’s vasculaire oedeem is gebaseerd op het gebruik van antihistaminica, efedrine en, in ernstige gevallen, hydrocortison. Tracheostomie wordt aanbevolen in het geval van luide zwelling.

Bij het voorkomen van een verstoring is de eliminatie van het allergeen belangrijk (bijvoorbeeld behandeling van de uitbraak, eliminatie van darmparasieten).
Zhaneta Malec

Opmerkingen Vasculair oedeem Qunickego

Ania | 2009-02-18 21:56

In juni lag mijn kind 5 dagen onder het water in het ziekenhuis. en nu krijgt een dochter het voor 3 dagen. Ik weet dat ik het negeerde omdat ik naar het ziekenhuis moest gaan maar de hele nacht naar haar keek en voor de tweede dag gaf ik de dokter opdracht en kreeg hij een injectie. Vandaag heeft zijn zoon opnieuw uitslag gekregen, maar er is geen zwelling. tragedie.

MagicSunny | 2009-03-07 18:53

Mijn zoon heeft deze ziekte zelf. Het wordt echter veroorzaakt door het onjuiste gehalte van de C1-remmer – het erfde de ziekte van de vader. Geen allergenen kunnen dit beïnvloeden. We wachten op specifieke bloedtestresultaten – nachtmerrieachtige weken.

Wieśia | 2009-05-19 15:12

Ik ben een volwassene en ervaar deze zwelling van tijd tot tijd gedurende 4 jaar. Dit * verschrikkelijke gevoel * zwelt aan mijn mond, kaken, ik heb urticaria vlekken op mijn lichaam, ik voel lichaamstrillingen en * wilde * angst *, ik was al in veel specialisten en niets is gediagnosticeerd, ik moet observeren wat de oorzaak is van zo’n staat. Helaas heb ik tot nu toe niets vastgesteld, dit is waarschijnlijk niet mogelijk in het geval van kruisallergie. Meestal gaan we ’s nachts naar de spoedeisende hulp en op de een of andere manier slagen we erin om daar op tijd te komen, maar?

Anka | 15-06-2007 22:33

Ik hoop dat deze nachtmerrie niet meer terugkomt. Zwellingen (ook inwendig) in combinatie met jeuk en bakurturticaria. Lange behandeling in de dermatologische kliniek – niet erg effectief. Het was alleen privé dat ik bij de super-allergoloog kwam en de laatste 15 jaar (om op te geven) vrede.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*