Urticaria vasculitis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De diagnose urticaria vasculitis wordt bepaald op basis van ziektesymptomen en resultaten van morfologische onderzoeken van een fragment van de door de ziekte aangetaste huid. Alleen een histologisch overzicht van veranderingen maakt de diagnose mogelijk. Soms kunnen veranderingen in hulponderzoek nuttig zijn, hoewel ze niet kenmerkend zijn en bij veel ziekten kunnen voorkomen.

Bij urticaria versnelt de afnemende reactie van rode bloedcellen (ESR) en worden meer rode bloedcellen in de urine waargenomen. De differentiatie houdt rekening met andere vormen van chronische urticaria, systemische bindweefselaandoeningen en systemische vasculitis, die vrijwel identiek kunnen zijn in klinisch beloop, en de differentiële diagnose kan alleen worden gemaakt op basis van het histologische onderzoek van de getroffen gebieden.

Behandeling van urticaria vasculitis

Er zijn verschillende manieren om urticaria vasculitis te behandelen. Afhankelijk van de ernst van de ziekte kunnen antihistaminica en niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen worden gebruikt (bijvoorbeeld: antibacterieel, antibacterieel, antibacterieel en antibacterieel). inomethacine), glucocorticosteroïden, dapson, colchicine of hydroxylchloroquine worden toegediend in meer ernstige laesies.

Om de dosis glucocorticosteroïden te verlagen, wordt bovendien aanbevolen om de behandeling te associëren met immunosuppressiva, zoals methotrexaat, azathioprine of cyclofosfamide.

Het is ook noodzakelijk om onderzoek te doen naar het naast elkaar bestaan van veranderingen in andere organen, bijvoorbeeld in het lichaam van een kind. in de nieren, om andere redenen dan urticaria vasculitis.

Prognose bij urticaria vasculitis

Prognose bij urticaria vasculitis is redelijk goed. Passende therapie maakt het mogelijk om effectieve effecten van behandeling te bereiken zonder blijvende gevolgen in het lichaam te hebben.

Prognose wordt verergerd door late diagnose van urticaria vasculitis en de betrokkenheid van interne organen, met name de nieren. Bij ouderen is het optreden van urticaria vasculitis geassocieerd met een iets slechtere prognose. Vaak is het beloop van de ziekte onvoorspelbaar, kan het vele jaren terugkeren of verdwijnen na de eerste episode.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*