Side sclerose Side sclerose

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Side sclerose wordt gekenmerkt door gelijktijdige symptomen van perifere en centrale locomotiefneuronale schade. De meest voorkomende symptomen zijn progressieve spieratrofie en diepe reflexen, waargenomen tijdens klinisch onderzoek van de patiënt, maar zeer zelden sensorische stoornissen en sfincterfunctie-afwijkingen.

Laterale atrofie begint meestal met spieratrofie in de bovenste ledematen. Spraak- en slikstoornissen zijn soms het eerste symptoom van een ziekte, terwijl de toename van de spanning in de onderste ledematen relatief zeldzaam is om andere symptomen te overtreffen. Aanvankelijk is er een verlies van spieren in de korte spieren van één hand. Naarmate de ziekte aanhoudt, worden de laesies en spieren van het andere ledemaat intenser. Het verdwijnen van de onderste ledematen is meestal laat en enigszins verergerd.

Bij de laterale atrofie van de sclerose verschijnt de zogenaamde “spieratrofie” samen met het verdwijnen van de spieren. bundeltremor (patiënten ervaren deze toestand als “wandelende mieren onder de huid”). In de loop van de ziekte worden de schedelkernen beschadigd door spraak-, slik-, kauw-, glimlach- of huilaandoeningen. Bij sommige patiënten worden kleine sensorische symptomen zoals paresthesie en pijn waargenomen. Bij een klein aantal patiënten is het moeilijk om te beginnen met urineren als een laat symptoom.

Bij vergevorderde laterale atrofie wordt een verzwakking van de spieren die betrokken zijn bij ademhaling (voornamelijk diafragma en intercostale spieren) waargenomen, wat kan leiden tot de ontwikkeling van respiratoire insufficiëntie. Soms zijn dementie en symptomen vergelijkbaar met die van de ziekte van Parkinson te vinden.

Herkenning van side sclerose

Een volledig ontwikkeld klinisch beeld van laterale atrofie is niet moeilijk te diagnosticeren. Herkenning van een ziekte kan bij het begin van de ziekte moeilijk zijn. Het is belangrijk om te onthouden over ziekten met een ziektebeeld dat vergelijkbaar is met datgene dat wordt waargenomen bij laterale sclerose. Vergelijkbare symptomen zijn te vinden in: kanker, vasculaire schade, beschadiging van het ruggenmerg op cervicaal niveau, multiple sclerose en multifocale motorische neuropathie.

Om diagnostische fouten te voorkomen, zijn speciale criteria ontwikkeld voor de diagnose van laterale atrofie. Het belangrijkste is om symptomen van perifere en centrale motorische neuronale schade aan te tonen in de volgende 4 gebieden: hersenstam, cervicaal, thoracaal en lumbaal-sacraal ruggenmerg. De diagnose is gebaseerd op klinische gegevens, zonder morfologische bevestiging van veranderingen die zich op verschillende hoogten van het zenuwstelsel voordoen.

Behandeling van laterale atrofie

Momenteel is er geen medicijn dat het ziekteproces van laterale atrofie zou stoppen. Er wordt een riluzole gebruikt, die de levensduur met slechts een paar maanden verlengt. Daarnaast is symptomatische behandeling opgenomen om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren. Dit omvat zwakte van de hechting, verhoogde spierspanning en vermoeidheid. Vaak is het nodig om een antidepressieve en stabiliserende behandeling van emotionele stoornissen te implementeren.

Bovendien moet bij ondervoede patiënten rekening worden gehouden met de opname van voeding door gastro-intestinatie, omdat ondervoeding de prognose verergert – het versnelt spierzwakte en atrofie. Ademhalingsfalen kan een gevaarlijke complicatie zijn en het is noodzakelijk om ademhalingsapparatuur te gebruiken die de ademhaling ondersteunt of ondersteunt.

Prognose van side sclerose is slecht. Het verloop van de ziekte is altijd progressief. De dood treedt meestal op in het mechanisme van respiratoire insufficiëntie of vraatzuchtige longontsteking. De gemiddelde overlevingsduur is momenteel 3 jaar. Het komt uiterst zelden voor dat een persoon een ziekte heeft die meer dan 10 jaar geleden is overleefd sinds de eerste symptomen van de ziekte optraden.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*