Secundaire systemische vasculitis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Secundaire systemische vasculitis behoort tot de systemische ziekten van bindweefsel en het bereik kan praktisch alle bloedvaten omvatten, maar meestal hebben ze betrekking op kleine slagaders.

Voorkomen van secundaire systemische vasculitis

Er zijn een aantal ziekten waarbij vasculitis kan optreden, waarvan de meest voorkomende reumatoïde artritis, systemische lupus erythematosus, systemische sclerodermie, dermatomyositis of polymyositis (systemische bindweefselaandoeningen) zijn.

Vasculitis bij niet-specifieke ontstekingen van de darmen

Bovendien ontwikkelt secundaire systemische vasculitis zich vaak bij inflammatoire darmaandoeningen (colitis ulcerosa en ziekten van Leśniowski en Crohn), kwaadaardige tumoren, infecties en ongunstige reacties op farmacologische preparaten die gewoonlijk worden gebruikt bij de behandeling van verschillende ziekten.

Symptomen, type en grootte van bezette gebieden en morfologische veranderingen in weefsels die onder ziekteprocessen vallen, kunnen zelfs identiek zijn aan die waargenomen in primaire syndromen, zonder de co-existentie van de basisziekte.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*