Secundaire mesangiale glomerulonefritis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Secundaire mesangistische glomerulonefritis is een secundaire glomerulopathieziekte voor de basisziekten waarbij sommige patiënten nierlesies ontwikkelen.

Oorzaken van secundaire mesangious glomerulonefritis

Secundaire IgA-nefropathie, die de vorm aanneemt van mesangieuze laesies, wordt het vaakst waargenomen. De oorzaken van de afwijking zijn: de purpura van Henoch en Schonlein, cirrose van de lever of andere ernstige ziekten die zich ontwikkelen in dit orgaan, coeliakie en infecties met een HIV-gestoord immunodeficiëntievirus.

Symptomen van secundaire mesangistic glomerulonephritis

Secundaire mesangistic glomerulonephritis komt voor met IgA-klasse immunoglobuline-afzettingen, wat geassocieerd is met enkele nierafwijkingen.

Patiënten hebben licht ernstige proteïnurie en een verhoogde hoeveelheid rode bloedcellen wordt gedetecteerd in hun urine. Soms is hun niveau zo hoog dat er een verandering is in de kleur van de urine (hematurie), dit is bijvoorbeeld het geval. in het geval van co-existentie van infecties in de urinewegen.

In sommige gevallen bevatten de nieren bovendien de zogenaamde “nierstenen”. veranderingen van een halve maan aard. Er zijn vaak geen klinische symptomen van de ziekte, maar alleen symptomen van een elementaire ziekte-entiteit, waarbij nierafwijkingen ontstaan.

Behandeling van secundaire mesangious glomerulonefritis

Secundaire mesanginale glomerulonefritis-therapie wordt op verschillende manieren uitgevoerd, afhankelijk van de onderliggende ziekte, waarvan de behandeling het belangrijkste element van het management is. Prognose hangt ook af van de ernst van de ziekte die afwijkingen in het nierweefsel veroorzaakt.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*