Progressive Nuclear Infection

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Progressieve supranucleaire verlamming, of Steele, Richardson en Olszewski-syndroom, is een degeneratieve hersenziekte met snelle progressie van Parkinson-syndroomsymptomen en een gebrek aan respons op behandeling met preparaten die levodopa bevatten.

Progressieve supranucleaire verlamming is geen veel voorkomende ziekte, het gaat vooral om mensen ouder dan vijfennegentig. De redenen voor de onregelmatigheden zijn niet uitgelegd.

De veranderingen in weefsels betreffen voornamelijk subcorticale nucleus- en hersenstamstructuren, de afzettingen in de hersenen bevatten tau-eiwit, daarom behoort de ziekte tot de groep van zogenaamde “micro-organismen”. De Commissie wordt bijgestaan door het Permanent Comité voor de voedselketen en de diergezondheid. Familiegerelateerde genetische vormen van de ziekte zijn ook bekend.

Symptomen van progressieve supra-nucleaire verlamming

De eerste symptomen van progressieve supranucleaire verlamming zijn posturale instabiliteit en frequente valpartijen, evenals stoornissen in mobiliteit van de ogen, parkinsonisme (in de vorm van stijfheid en vertraging) en pseudoopulmonair syndroom (gekenmerkt door spraakstoornissen, slikken).

Beweging binnen de oogbollen wordt aanvankelijk verticaal (omhoog) en vervolgens ook in andere richtingen verstoord, totdat de spieren die verantwoordelijk zijn voor de beweging van de oogbol volledig zijn verlamd. De zogenaamde “hotspots” verschijnen. oftalmoplegie supranucleair, d.w.z. storingen in het vrije verkeer (afhankelijk van de wil) en in automatische oogbollen.

Progressieve supra-nucleaire verlamming vordert geleidelijk, met tijd slikstoornissen, symptomen geassocieerd met infecties en frequente valpartijen van mensen die lijden aan progressieve supra-nucleaire verlamming ontwikkelen.

Erkenning van progressieve supra-nucleaire shock

Speciale diagnostische criteria voor progressieve supranucleaire verlamming zijn ontwikkeld om een juiste diagnose te stellen. De basisrichtlijnen omvatten de leeftijd van de patiënt (ouder dan 40 jaar). de voortgang van de ziekte en de symptomen van supranucleaire oftalmoplasie zoals hierboven beschreven.

De vervulling van alle basisindicatoren, de aanwezigheid van minimaal drie aanvullende criteria en de afwezigheid van uitsluitingskenmerken maken het mogelijk de diagnose van progressieve supra-nucleaire verlamming vast te stellen.

Bijkomende indicatoren voor progressieve supranucleaire verlamming zijn posturale aandoeningen (frequente valpartijen), motorische vertraging, spraak- of slikstoornissen, spierstijfheid (die zich voornamelijk manifesteert door buitensporige nek- of romprechters) en de zogenaamde “hyperactiviteit” van het immuunsysteem. frontale geslachtsdynamiek (voorkomend in de vorm van apathie, traagheid van denken, herhaling van acties, woorden of zinnen).

Functies die progressieve supranucleaire verlamming uitsluiten zijn: cerebellaire symptomen, polyneuropathie, vroege Nietrzymanie moczu, focale sensorische stoornissen en goede respons op behandeling met levodopa.

Bij de differentiatie van progressieve supranucleaire verlamming moet rekening worden gehouden met andere Parkinson-syndromen, de ziekte van Parkinson, dementie met de aanwezigheid van de zogenaamde ‘ziekte’. Linkse lichamen, systemische atrofie, ziekte van Creutzfeldt en Jakob (gekkekoeienziekte) en cardiovasculair of inflammatoir parkinsonisme.

Behandeling van progressieve supranucleaire verlamming

De behandeling van progressieve supranucleaire verlamming is slechts symptomatisch, en de behandeling die zou kunnen leiden tot de genezing van progressieve supranucleaire verlamming is niet bekend.

Een belangrijk aspect is reguliere bewegingsrevalidatie van de loop- en logopedische oefeningen, psychologische ondersteuning en in geval van slikstoornissen is het noodzakelijk om geschikt voedsel toe te dienen of om door de maagsonde te voeden of om percutane gastrostomie uit te voeren.

Farmacologische behandeling van progressieve supranucleaire verlamming was gebaseerd op preparaten die werden toegediend bij de behandeling van parkinson-syndromen: levodopa, amantadine, ropinirol, pramipexol (helaas is het therapeutische effect na het gebruik van deze geneesmiddelen niet bevredigend).

Antidepressieve preparaten worden gebruikt om het pseudo-pusz-syndroom te behandelen en quolinolinegeneesmiddelen worden gebruikt om overmatige speekselsecretie te beheersen.

Botulinumtoxine wordt in de spieren geïnjecteerd met de symptomen van hun dystonie (aanwezigheid van weeën onafhankelijk van de menselijke wil), vooral als het gaat om de spieren in de nek en ledematen.

Prognose van progressieve supranucleaire verlamming

Het verloop van de progressieve supranucleaire verlamming is chronisch en progressief, de handicap ontwikkelt zich snel (hulp van een andere persoon is gemiddeld noodzakelijk na 3 jaar vanaf het begin van de ziekte). Totale immobilisatie van bedspatiënten treedt op na ongeveer 8 jaar ziekte.

Prognose bij progressieve supranucleaire verlamming is niet succesvol, de gemiddelde overlevingsperiode sinds de diagnose van progressieve supranucleaire verlamming gemiddeld 10 jaar is. De meest voorkomende doodsoorzaken zijn longembolie, pneumonie en urineweginfecties.

Bovendien wordt de prognose van progressieve supranucleaire verlamming verergerd door complicaties in de vorm van fracturen en verwondingen na de ontsteking, evenals door glutulaire pneumonie als gevolg van dysfagie.
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Praktische neurologie “, Antoni Prusiński, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Toelichting Progressieve nucleaire verlamming

Grażyna | 2013-04-25 21:35

Welkom. We zijn nu al een aantal maanden gediagnosticeerd, hoewel de ziekte al enkele jaren aanhoudt. We weten van deze ziekte. Hoe meer ik erover weet, hoe krachtelozer ik me voel. Ik hoop van harte dat er in de loop van de tijd manieren zullen zijn om de symptomen te verlichten.

Monika | 2013-06-26 21:23

Aniu, mijn vader, wordt ziek van pseudofobie. Hoe kunt u gecontacteerd worden? Ik groet u. Monika .

Dominica | 2013-06-28 22:59

Mijn moeder is al vijf jaar gediagnosticeerd met pokken en er zijn elke dag grote verschillen in haar functioneren.

Monika | 30-06-2013 20:28

Mijn vader heeft een extra halsdystony en is erg pijnlijk. Ik vraag je omdat we geen idee meer hebben voor drugs. Ik groet iedereen: veel kracht en geduld!

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*