Postpartum mastitis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Aanvankelijk treedt puerperium mastitis op met pijn in de borst, roodheid en verhoogde lichaamstemperatuur. Pijn op één plek is vaak het eerste symptoom, soms de enige. Aanvankelijk worden deze problemen niet significant verergerd, ze worden vaak verwaarloosd of verkeerd beoordeeld.

Koorts kan aanwezig zijn kort na het begin van pijn in de borsten. Het optreden van een verhoogde temperatuur aan het einde van de eerste of tweede week van de bevalling bij een vrouw die borstvoeding geeft, moet wijzen op het optreden van puerperium mastitis.

Infrarood kan niet optreden, als het optreedt, is het meestal na enkele uren vanaf de eerste pijnlijke of koortsachtige omstandigheden. Bovendien is het geïnfecteerde gebied warmer en vertoont het tederheid en pijn tijdens de palpatietest.

Diagnose van puerperium mastitis

De diagnose van puerperium mastitis is gebaseerd op de medische geschiedenis en de aanwezigheid van typische klinische symptomen. Het is noodzakelijk om een snelle diagnose te stellen en een passende behandeling uit te voeren, omdat dit het mogelijk maakt om het ontstekingsproces te stoppen en de vorming van exsudaat en dus verdrinking te voorkomen.

Als de diagnose van puerperium mastitis niet vroeg wordt gesteld, zal binnen 2-3 dagen een harde, wazige infiltratie verschijnen in het rode en pijnlijke deel van de borst en zal de borst aanzienlijk groter worden. Na verschillende perioden wordt het begraven gebied vloeibaar en verdwijnt het.

Behandeling van puerperium mastitis

De therapie van puerperium mastitis bestaat voornamelijk in vermindering van borstvoeding, gebruik van antibiotica, resorptiebehandeling met fysische methoden en in sommige gevallen chirurgische methoden.

Onmiddellijk na de eerste symptomen van mastitis, worden kleine doses van prolactine-remmende preparatie (broomleptine, lysuride) toegediend. Deze behandeling is bedoeld om de voedselafscheiding te verminderen en moet worden uitgevoerd in combinatie met resorptietherapie, het is belangrijk om gedurende deze tijd te zorgen voor het volledig ledigen van de borsten.

Als de lactatiebehandeling niet wordt gevolgd door een verbetering van de klinische toestand van de patiënt, moeten antibiotica, inclusief voedselreducerende middelen, worden toegediend.

Een lichamelijke resorptiebehandeling is alleen gerechtvaardigd in gevallen van de eerste fase van ontsteking of wanneer het ziekteproces niet wordt verergerd. Voor dit doel is de borst gebonden en worden koude wikkels gebruikt.

Preventie van puerperium mastitis

Een belangrijk aspect is profylaxe van puerperium mastitis. Daartoe is het noodzakelijk om beschadiging van de tepel te voorkomen, met name door een geschikte borstvoedingstechniek te gebruiken, als scheuren optreden, is het raadzaam om na elke voeding een zalf te gebruiken.

Gebruik echter geen vochtige crack-wraps, omdat deze de maceratie van de epidermis bevorderen. Bovendien moet de moeder niet naar de tepels ademen. Als de scheuren diep zijn, mag de pasgeboren baby 1-2 dagen niet worden gevoed (gedurende deze periode is het noodzakelijk om de melk uit te drukken en kunstmatige voeding van de pasgeboren baby uit te voeren).

Een belangrijk aspect van de preventie van puerperitis is bovendien de bestrijding van ziekenhuisinfecties door het verhogen van de algemene hygiënenormen. Het is met name belangrijk om het pad van de staphylococcus-infectie te blokkeren.

Prognose bij puerperium mastitis

Prognose bij puerperium mastitis is meestal succesvol. Soms is het niet nodig om antibiotica te gebruiken, de symptomen verdwijnen spontaan of nadat de behandeling met prolactineremmers is uitgevoerd. Een snelle terugkeer naar de natuurlijke voeding van de pasgeboren baby is mogelijk.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*