Pijn vooral na de nacht en avond

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Tumorerytheem is een aandoening van bindweefsel en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van inflammatoire tumorlaesies in het subcutane weefsel, die gewoonlijk op het voorste oppervlak van de schacht worden waargenomen. Rum komt veel vaker voor bij vrouwen, vooral bij mannen (slechts ongeveer 10%). In sommige gevallen is het voor het mannelijk geslacht).

Symptomen van tumorerytheem komen het vaakst voor tussen 30 en 30. een 40. een jaar oud, meestal in de winter of de lente. Opgemerkt moet worden dat tumorerytheem een symptoom kan zijn van vele andere ziekten, waardoor het moeilijk is om de prevalentie ervan in de algemene populatie te schatten.

Oorzaken van tumor erytheem

De oorzaken van tumorerytheem zijn niet verklaard. Er wordt aangenomen dat abnormale immuunresponsen, die leiden tot de vorming van immuuncomplexen die verantwoordelijk zijn voor de ontstekingsreactie, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van veranderingen.

De factoren waarvan wordt vermoed dat ze deelnemen aan de initiatie van tumorerytheema zijn: infecties (streptokokken, tuberculose, lepra, salmonellose, jersiniosis, virale infecties, bijvoorbeeld de tumorziekte); infectie van de tumor met de ziekte; infectie van de tumor met de ziekte met de ziekte. Cytomegalovirus, hepatitis B of C, HIV), medicatie (bijv. Medicatie, etc.). antibiotica, in het bijzonder penicillinen en sulfonamiden), andere ziekten (sarcoïdose, chronische enteritis, systemische bindweefselaandoeningen, zoet syndroom).

Zwangerschap en orale anticonceptiva kunnen ook bijdragen aan de typische tumorlaesies.

Symptomen van tumorerytheem

Tumor erytheem manifesteert zich door kenmerkende knobbeltjes, waarvan het uiterlijk wordt voorafgegaan door een gelijktijdige of slechte stemming, subfebriele toestanden, algemene zwakte van het lichaam, pijn of ontsteking die zich ontwikkelt in de gewrichten. Bovendien bestaan aandoeningen van de luchtwegen (hoesten, faryngitis, heesheid) en gastro-intestinale stoornissen (abdominale pijn, diarree, misselijkheid, braken) naast elkaar.

De knobbeltjes bevinden zich meestal aan de voorkant en zelden op de achterkant van het scheenbeen. Soms is de locatie van de laesies gerelateerd aan het onderhuidse weefsel van de dijen, billen, schouders, hoofd of romp. Ze hebben meestal een diameter van ongeveer 10-15 millimeter, maar kunnen samenvloeien om een beeld te vormen van grotere uitbraken van ziekten.

De huid boven de knobbeltjes is rood, overmatig opgewarmd en er ontwikkelt zich nooit een necrotisch proces in. De knobbeltjes zijn pijnlijk en duren enkele weken. Het genezingsproces vindt plaats zonder littekens achter te laten, maar soms, nadat ze zijn verdwenen, op plaatsen waar ze eerder aanwezig waren, wordt bruine verkleuring waargenomen, die enkele weken aanhoudt.

Löfgren-syndroom (sarcoïdose) is een co-existentie van tumorerytheem met een syndroom van symptomen: artritis (meestal enkel- of knieontsteking) en lymfadenopathie van beide lymfeklieren.

Diagnose van tumorerytheem

De diagnose van tumorerytheem is mogelijk nadat de klinische symptomen zijn bevestigd en op basis van het histologische onderzoek van het aangetaste weefsel. De differentiatie moet rekening houden met ontsteking van het vetweefsel, afwijkingen die zich ontwikkelen in het subcutane weefsel als een direct gevolg van infectie, trombotische ontsteking van de oppervlakkige aderen van de onderste ledematen.

Soortgelijke klinische verschijnselen kunnen ook optreden tijdens het verloop van dermatitis, bijvoorbeeld. urticaria vasculitis. Bovendien moet het proces van differentiatie van de ziekte rekening houden met andere klinische omstandigheden, in de loop waarvan zich tumor erytheem kan ontwikkelen.

De resultaten van extra tests kunnen nuttig zijn in het diagnostische proces. Laboratoriumveranderingen duiden op een ontstekingsproces, dat tot uiting komt in een versnelde reactie van de rode bloedceldaling (ESR-verhoging) en een verhoogde hoeveelheid witte bloedcellen (voornamelijk neutrofielen) in het serum.

Bovendien worden vaak verhoogde niveaus van immunoglobulines en verhoogde serumactiviteit van leverenzymen waargenomen. Bovendien kan een röntgenfoto van de borstkas worden uitgevoerd, die in de eerste plaats belangrijk is om onderscheid te maken tussen ziekte-laesies en andere aandoeningen (bijvoorbeeld abnormaliteit, abnormaliteit, enz.). tuberculose, sarcoïdose).

Behandeling en prognose van tumorerytheem

In het geval van coëxistentie van tumorerytheem, is het belangrijkste element van de therapie de behandeling ervan. Als het niet mogelijk is om het te detecteren, kunnen de preparaten van de groep niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen symptomatisch worden toegediend (als er geen contra-indicaties voor het gebruik zijn), en in geval van geen verbetering en in geval van meer geavanceerde veranderingen, glucocorticosteroïden kunnen worden toegediend.

Er dient aan te worden herinnerd dat het gebruik van deze farmacologische middelen de symptomen van andere ziekten kan verergeren, bijvoorbeeld: ziekte, enz. Tuberculose of lymfoom, die naast tumorerytheem kan bestaan.

De prognose van tumorerytheem hangt in de eerste plaats af van de aanwezigheid van de basisziekte (meestal sarcoïdose of inflammatoire darmaandoening – Leśniowski en de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa). Het erytheem van de tumor verdwijnt meestal na 2-8 weken. Bij sommige patiënten komen in de toekomst recidieven van de ziekte voor, meestal in de winter en de lente, wat de prognose enigszins verergert.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Tumor erytheem

Basia | 2012-12-27 13:46

Mijn 3-jarige dochter had tumorerytheem. Eén jaar is verstreken en nu heeft hij een droge huid op zijn handen en voeten. Ze is bang dat het terug zal komen. Zijn er frequente recidieven?

Megi | 2014-12-30 13:15

Welkom Basia

Helaas is erythema in mijn geval pas 3 weken nadat de heling was voltooid geboren, deze keer is het zwakker dan voorheen.
Artsen onderzoeken mij en ze weten niet wat ze moeten doen, omdat ik, terwijl ik stop met de steroïde medicijnen die ik na een paar dagen had, een ontsteking van de nieren had in die mate dat ik expressief bloed in mijn urine had en na een paar dagen had ik keelontsteking. Nu krijgt ze weer antibiotica en we zullen zien wat de toekomst biedt. Mijn handen en de doktoren vallen naar beneden, want ondanks de 21ste eeuw is het herstel en de medische behandeling van erytheem hetzelfde als het gevecht tegen windmolens.

Magda | 2015-05-02 09:45

Ik ben in mijn 13e week van de zwangerschap (keerpunt van het ı en II trimester) en erytheem begon met gewrichtspijn (knieën, St. Petersburg). De eerste was een sprong, heupen, ellebogen, polsen) 3 weken geleden. Een nachtmerriepijn die je uitsluit van een normale operatie. Na een paar dagen verschijnt er één knobbel op de zeep en niets anders. Na de volgende scheerbeurt is al het scheren aan de voorzijde bedekt met knobbeltjes. Rond de enkels zwelling – waarschijnlijk een paar tumoren bij elkaar gebracht. Pijn vooral na de nacht en de avond. ‘S Avonds ontsteking, hete benen en koortsstaat.
Behandeling – paracetamol analgetisch, pyralgine voor niets en ichthyol zalf lokaal.
De nachtmerrie is geen ziekte!

Rhodium | 2015-07-31 21:32

Ik, met tumor erytheem, ben al 4 maanden moe. Het begon met een vreselijke pijn in de gewrichten, waarna tumoren verschenen. Ik ging een maand naar het ziekenhuis, waar ik heel veel medicijnen slikte. Ik heb veel onderzoek gedaan en ik weet niet waar deze boosheid over gaat. Na het verlaten van het ziekenhuis was het een beetje beter, maar na een korte tijd kwam het probleem terug. Er verschijnen voortdurend nieuwe tumoren en ze komen terug in pijn in de gewrichten, ik ben al klaar. Ik weet niet wat ik hierna moet doen?

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*