Pasgeboren lupus erythematosus

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Neonatale lupus erythematosus is een tijdelijke ziekte, voorkomend met huidlaesies gepaard gaand met hematologische symptomen (soms ook met een hartblok), die voorkomen bij pasgeboren moeders die Ro- of La-antistoffen doorgeven aan hun kinderen.

Deze verbindingen hebben het vermogen om passief door de placenta naar de bloedbaan van de foetus te gaan. Moeders kunnen lupus erythematosus hebben in verschillende varianten of in remissie zijn, maar hun serums tonen de aanwezigheid van deze antilichamen, wat hun deelname aan de mechanismen van de ontwikkeling van de ziekte bij pasgeborenen aangeeft.

Symptomen van neonatale lupus erythematosus

Huidafwijkingen zijn ring erythemateus, kunnen al bij de geboorte aanwezig zijn bij pasgeborenen of kunnen zich ontwikkelen na de eerste blootstelling aan zonlicht.

De duur van de bloeiperiode is meestal enkele weken, maar het kan zelfs enkele maanden duren.

Bij neonatale lupus erythematosus bestaan hematologische symptomen in de vorm van verlaagde niveaus van bloedplaatjes, hemoglobine en witte bloedcellen naast elkaar. Soms zijn de lever en milt vergroot.

Het serum van pasgeboren baby’s bevat Ro- of La-antilichamen, waarvan de concentratie geleidelijk afneemt. Het komt zelden voor dat andere antilichamen worden gedetecteerd.

Diagnose van lupus erythematosus bij pasgeborenen

De diagnose van lupus erythematosus is gebaseerd op de aanwezigheid van Ro- of La-antilichamen tegen het bloed van de moeder en het kind, en de huidlaesies van de pasgeborenen moeten kenmerkend zijn.

In alle gevallen van lupus erythematosus bij pasgeborenen is het noodzakelijk om een gedetailleerd cardiologisch onderzoek uit te voeren bij het kind (in de loop van de ziekte kan een hartklem optreden). Het is noodzakelijk om verschillende morfologieën van bloed uit te voeren met een uitstrijkje.

Behandeling van neonatale lupus erythematosus

De behandeling van lupus erythematosus bij pasgeborenen is slechts symptomatisch, er worden geen glucocorticosteroïden of andere farmacologische preparaten aan het kind toegediend, omdat de veranderingen spontaan terugkeren. Het optreden van een hartblok kan gevaarlijk zijn.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*