Ontwikkelt opeenvolgende symptomen van stoornissen E.g.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hypofyse-dwerggroei – Hyposomatotropische dwerggroei, Nanosomy-hypofyse, Nanosomy hyposomatotropic is een endocrinologische aandoening op basis van een verminderd niveau of een tekort aan groeihormoonsecretie – somatropine- en gonadotropinedeficiëntie.

Symptomen van hypofyse-dwerggroei

Symptomen van hypofyse dwerggroei verdiepen met de leeftijd van de patiënt. Het belangrijkste symptoom van de ziekte is: …………………………………… ………………………………………….. ………………………………………….. …………………………….
– trage groei,
– Hypogonadisme.

De proporties van het lichaam van de patiënt zijn afhankelijk van de leeftijd waarop de aandoening intenser wordt.

De groeivertraging is meestal zichtbaar rond 3. het jaar van het leven van een normaal ontwikkeld kind. De groeisnelheid van het kind wordt beïnvloed. Bij verdere ontwikkeling groeit het kind 2-3 cm per jaar (de standaard is 5-6 cm per jaar). Tijdens de rijpingsperiode bereikt de groeifactor ten opzichte van peers 20-30 cm.

Verdere symptomen van de stoornis ontwikkelen zich, b.v. korte en kleine handen, ronde wangen, korte neus met slecht gevormde bijholten, vetophopingen accumuleren in de buikholte. Er zijn geen tekenen van geslachtsrijpheid (kleine penis en teelballen), geen tekenen van puberteit, geen menstruatie bij meisjes, geen borstklieren en geen schaamhaar. Er vindt geen centrifugatie plaats. Zieke volwassenen lijden aan vroege osteoporose.

Diagnose van hypofyse-dwerggroei

De postinsulinohogoglycemie-test resulteert in een zeer laag somatropinegehalte. Een studie van bloed- en urine-gonadotropine niveaus resulteert in waarden dicht bij nul. Het röntgenonderzoek toont aan dat de rijping van het botsysteem in het voorschoolse tijdperk met 2-3 jaar wordt vertraagd, terwijl het op de hogere leeftijd met 5-8 jaar kan worden uitgesteld.

Behandeling van hypofyse-dwerggroei

De behandeling van hypofyse-dwerggroei omvat de toediening van anabole steroïden aan de patiënt. Het injecteren van een dosis groeihormoon brengt aanzienlijke verbetering met zich mee, vooral in het eerste jaar van de behandeling. Bij mannen worden goede resultaten op somatische en seksuele ontwikkeling verkregen met testosteron.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*