Onregelmatigheden omkeren Laat littekens niet achter

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Ringworm is een dermatologische ziekte die optreedt met huidlaesies in de vorm van harde, gladde uitbloeiingen, die vaak een ringworm vormen en niet de neiging vertonen uiteen te vallen. De zich herhalende onregelmatigheden laten geen littekens na. De oorzaken van de ziekte zijn niet uitgelegd.

Ringwormen komen vaker voor bij vrouwen en vaak ook bij kinderen. Sommige klinische gevallen ontwikkelen zich als gevolg van reacties op de farmacologische genomen maatregelen en kunnen naast diabetes bestaan, maar de relatie tussen deze aandoeningen is niet opgehelderd.

Bij sommige patiënten worden immunologische complexen en antilichamen tegen de celkernen en schildkliercellen aangetoond, meestal in lage concentraties. De mechanismen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de ziekte waren echter niet bekend, daarom wordt alleen het naast elkaar bestaan van immuunafwijkingen in de ziekteprocessen verondersteld.

Symptomen van ringvormige granulomatosis

De ringvormige granulomatosis treedt op met knobbeltjes die voornamelijk de huid aantasten, maar kan ook in sommige gevallen in het subcutane weefsel voorkomen. Focal points worden gevormd door concentrische veranderingen die samen een karakteristieke ronde vorm vormen. De meest voorkomende lokalisatie van huidafwijkingen bevindt zich achter in de handen en voeten, maar veranderingen kunnen ook op andere locaties voorkomen.

In de vorm van meervoudige granulomatose neemt de geringde granulomatose grote gebieden van ledematen, romp en gezicht in beslag. In enkele gevallen breekt efflorescentie af met fijne zweren. De zeldzame (atypische) vormen van de ziekte zijn: subcutaan (voornamelijk van invloed op kinderen en zich ontwikkelen in de gewrichten) en erythemateuze (met verspreide en vlakke luminescerende laesies).

Het verloop van de ringgranulomatose is meestal chronisch. De ziekte manifesteert zich niet door systemische symptomen, er worden geen afwijkingen gevonden in andere systemen en organen. Soms hebben huidlaesies de neiging om spontaan te wijken.

Erkenning van ringworm granulomatosis

Ringwormen worden gediagnosticeerd op basis van de aanwezigheid van knobbeltjes met een karakteristiek uiterlijk, vorm en kleur. De doorslaggevende factor is een histologisch onderzoek, waarvan het beeld typische afwijkingen van de ringgranulomatose vertoont.

Bij de differentiatie van de ringgranulomatose is het noodzakelijk om de periapicale knobbeltjes (typische lokalisatie, histologisch beeld en diepere lokalisatie) en ringsarcoïdose uit te sluiten (treedt op met sinobranched knobbeltjes, positief symptoom van diascopie en frequente co-existentie van laesies in andere organen en systemen – histologisch onderzoek is bepalend).

Bovendien kunnen soortgelijke klinische tekenen van ringvormige granulomatose optreden in de loop van een plat geringd korstmos, dat wordt gekenmerkt door vlakkere brokken en een andere locatie van uitbloeiingen. Het histologische beeld van de veranderde weefsels in een plat geringd korstmos is een typisch beeld dat onderscheid maakt tussen de twee ziekten.

Behandeling van ringworm granulomatosis

Ringwormtherapie is gebaseerd op bevriezing van vloeibare stikstof of koolstofdioxide. Vaak verdwijnen de veranderingen (zelfs verre) na een proefbiopsie. Gefluoreerde glucocorticosteroïden worden in gesloten verbanden (met een gezonde huidbescherming) van farmacologische preparaten gebruikt.

Triamicinolon kan in focus worden geïnjecteerd. Voor meer uitgebreide huidlaesies worden lage doses glucocorticosteroïden of sulfonen oraal aanbevolen. Positieve therapeutische effecten worden ook verkregen na toediening van pentoxyfilm.
Mariusz Kłos

– Huidziekten voor medische studenten en artsen “, Stefania Jabłońska, Tadeusz Chorzelski, ed. PZWL Medical Publishing House, Warsaw.
– Dermatologie en venereologie, leerboek voor medische scholen “, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Opmerkingen Geringde granen

Iwet | 2013-05-03 23:14

Als kind had ik subcutane knobbeltjes aan de buitenkant van mijn voet, gelegen in de buurt van mijn vingers en enkels en in de bocht van mijn gewricht. De ziekte werd, na veel overleg met plaatselijke artsen, bij mij alleen in het centrum van de gezondheid van kinderen in Warschau gediagnosticeerd. Na het invriezen met stikstof had ik ongeveer 20 jaar gemoedsrust – nu al ongeveer twee jaar lang krijg ik een knobbeltje in de bocht van mijn ouders, die zeggen dat het hetzelfde is. Het is waarschijnlijk tijd om de dokter opnieuw te bezoeken en opnieuw te bevriezen. wees niet bang voor de ziekte – het is geen overlast.

Joanna Piatek | 2014-04-09 07:20

In mijn geval werd de aanwezigheid van obraczak granulomatosis gediagnosticeerd, maar mijn symptomen zijn gelokaliseerd in mijn gezicht en nek. Dat is de reden waarom ik betwijfel of de diagnose correct is of niet.

Anna | 2014-07-20 19:53

Ik heb drie jaar lang graan op mijn handen en in mijn krullen gehad, het helpt niet eens te bevriezen, deze schommel wordt voortdurend groter.

Kate | 2014-10-07 22:52

Ik heb pitten gehad sinds mijn kindertijd, over het hele lichaam, voeten, kuiten (rug), dijen (binnen en buiten), in de armen, polsen. Als kind heb ik een hele reeks stikstofbevriezingen doorstaan, helaas niets geholpen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*