Onregelmatigheden met betrekking tot het urinestelsel en de autonome gemeenschap

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Multi-systeematrofie is een ziekte die optreedt met symptomen van verschillende systemen (voornamelijk nerveus). De afwijkingen betreffen de urinaire en autonome systemen, de kenmerken van het parkinson syndroom, cerebellum syndroom en schade aan het piramidale stelsel verschijnen.

Multi-systeematrofie zijn verschillende ziekten met verschillende intensiteit van symptomen, de ziekte komt niet vaak voor en de oorzaken zijn niet uitgelegd. In de gebieden die door de ziekte worden getroffen, worden atrofische veranderingen van het zenuwweefsel waargenomen.

Multi-chipverlies is inbegrepen in de groep van het zogenaamde “samengestelde verlies”. Synucleopathie, omdat alfa-synucleïne wordt gedetecteerd in veel delen van het centrale zenuwstelsel in weefselinserties.

Multi-systeematrofie omvat verschillende ziekten. Deze omvatten het syndroom van Shy en Drager (voornamelijk symptomen van het autonome systeem), olifanten-, brug- en cerebellumatrofie (symptomen van de ziekte worden geassocieerd met schade aan de zenuwbanen die van de kern naar de kleine hersenen lopen), evenals gestreepte en zwarte substantie degeneratiesyndroom (symptomen van de ziekte van Parkinson in deze vorm verschijnen).

Symptomen van multicomponentatrofie

De belangrijkste symptomen in de loop van multi-component atrofie zijn, afgezien van aandoeningen van het autonome systeem (bijvoorbeeld: afwijkingen van het autonome systeem, afwijkingen van het autonome systeem, afwijkingen van het autonome systeem, etc.). cardiovasculaire – orthostatische hypotensie, blaasfunctiedefecten in de vorm van urinewegaandoeningen, verzwakte erectie bij mannen en impotentie, abnormaliteiten veroorzaakt door schade aan cerebellaire structuren (onvermogen, nystagmus, spiertremor, gang en evenwichtsstoornissen, abnormale spraak).

Bovendien omvatten andere symptomen parkinsonisme (motorische vertraging, trage gang, kleine stappen, abnormale lichaamshouding) en symptomen gerelateerd aan beschadiging van het piramidale systeem (spierstijfheid, parese, overmatige diepe spierreflexen en waargenomen Babiński’s reflex bij neurologisch onderzoek en andere symptomen gerelateerd aan corticaal). – breuk of beschadiging van het ruggenmerg). In de loop van de ziekte kunnen slikstoornissen optreden.

Vanwege het klinische verloop wordt een vorm onderscheiden met een dominantie van Parkinsonisme (ongeveer 20%). De tweede, vaker voorkomende, met het overwicht van de zogenaamde “gevallen”, is een van de meest voorkomende. cerebellaire symptomen (ongeveer 80%) van de zieken).

Erkenning van uitval van meerdere componenten

Multi-systeematrofie wordt gediagnosticeerd wanneer aan speciaal ontwikkelde criteria wordt voldaan, die vier aspecten omvatten: vegetatieve en urinewegaandoeningen, parkinsonisme, cerebellaire symptomen en aandoeningen van het cortex-ruggenmerg.

Op basis van deze criteria wordt een mogelijke, waarschijnlijke of bepaalde diagnose gesteld (de laatste vereist bevestiging door histopathologisch onderzoek in een microscoop van de aanwezigheid van veranderde zenuwweefsels).

Bij het differentiëren tussen meerdere systeemvervalsen, moet in de eerste plaats worden gedacht aan de ziekte van Parkinson en secundaire parkinson-syndromen, evenals de zogenaamde ‘cardiovasculaire’ ziekte. gekke koeien. Bovendien kunnen soortgelijke klinische symptomen bestaan uit primaire of gemetastaseerde tumoren voor structuren van het centrale zenuwstelsel, infecties, demyelinisatiesyndromen, hersenletsel en metabole ziekten (vaak geassocieerd met tekorten aan voedingsstoffen en ondervoeding).

Behandeling van multi-component atrofie

Multi-systeematrofie therapie is alleen symptomatisch – de causale behandeling van de ziekte is niet bekend. De procedure omvat revalidatie (gymnastiek- en logopedische oefeningen), orthostatische hypotensie therapie, behandeling van parkinson syndroom (bij sommige patiënten worden goede therapeutische effecten bereikt na het gebruik van levodopoe preparaten, maar bij bijna de helft van de patiënten, bijwerkingen gerelateerd aan de het gebruik van deze geneesmiddelen ontwikkelt; amantadine is niet effectief bij de behandeling van parkinson-syndroom bij patiënten met multi-componentatrofie).

Bovendien is behandeling van urinewegaandoeningen (bijvoorbeeld urine, etc.) essentieel voor het behandelen van meercomponentenatrofie. De patiënt moet mogelijk worden gekatheteriseerd met oxybutine (of in geval van urine-incontinentie vereist supraefrietkatheterisatie) en vanwege vaak voorkomende dysfagie kan het nodig zijn om voedsel toe te dienen via het maagdarmkanaal of transcutane gastrostomie.

Psychologische ondersteuning, niet alleen voor de patiënt met een meervoudig systeemverlies, maar ook voor zijn of haar directe familie, blijft een belangrijk aspect van het meervoudig systeemverlies.

Multi-systeem verliesprognose

Het verlies van meerdere systemen begint meestal in het 6e kwartaal van 2012. De gemiddelde levensverwachting is 6-9 jaar. De ziekte is progressief, de behandeling heeft geen gunstige effecten, het vertraagt alleen het ziekteproces en verlicht de symptomen.

Prognose bij een meercomponentenverlies is niet succesvol. Bovendien kunnen vanwege frequente bloeddrukdalingen, vallen en verwondingen voorkomen met of zonder verlies van bewustzijn. Urinaire aandoeningen zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling van urineweginfecties, die de algemene prognose verergeren.
Mariusz Kłos

Opmerkingen Multi-chip verdwijning

Banias | 2013-05-02 19:44

Ik groet u. Mijn vrouw, een dokter, is ziek met een vreemde ziekte. In 2007 werd een systeem met meerdere componenten gediagnosticeerd toen het 56 jaar oud was. Na een jaar contact met de teek werd gevonden, die 11 jaar geleden de behandeling duurde 12 maanden. maar de resultaten waren verschrikkelijk met bijbehorende lever. Ik ben op zoek naar een dokter die je wat advies zal geven over wat je vervolgens moet doen. Nu spreekt mijn vrouw niet en loopt niet maar is zich ervan bewust. Alle fysiologische activiteiten zijn normaal. Na 5 onderzoeken van het hoofd, werd de afbraak van zenuwcellen geremd. Maar wat vervolgens, ik ben op zoek naar de volgende Ik ben in overleg met prominente hoofden van nationale klinieken hun handen uitgespreid. Misschien zal iemand daadwerkelijk een diagnose stellen.

Aga | 2014-03-05 10:03

Welkom, mijn moeder is ziek sinds 2007 en MSA-diagnoses werden gemaakt in 2013. Artsen verspreiden ook hun handen. De ziekte begon praktisch met een tekenbeet en erytheem, maar geen van de artsen wilde het horen als een probleem. Moeder spreekt heel vaag, ze praat niet. Moeder is op dit moment 52. Het is onmogelijk om geluk te beschrijven en om te zien hoe de ziekte de Mame vernietigt.

Anna | 2016-12-01 14:11

Welkom, My Mum heeft ook een MSA-C gediagnosticeerd, ze was onlangs in overleg in Olsztyn met Dr. Siwek, die zei dat als hij nog twee gevallen van deze vreselijke ziekte tegen hem opmerkt of erover rapporteert, hij een project voor medische experimenten zal schrijven om MSA-C te bestrijden. Dus kom alsjeblieft naar hem toe, misschien geeft hij ons wat hoop.

Danuta | 2017-04-06 21:08

Welkom. Mijn man, die 68 is, kreeg ook de diagnose MSA type C. Na bezoeken aan het ziekenhuis en veel specialisten was het niet mogelijk om de reden hiervoor te vinden. Als gevolg hiervan werd ik overgebracht naar een gespecialiseerde kliniek in Gdańsk, waar ik de opdracht kreeg om bacteriën te testen. Het bleek dat haar man een door teken overgedragen ziekte heeft, die stoornissen veroorzaakt door lopen, spreken en duizeligheid.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*