Morbid Postseric Disease (Morbus Postsericus) Het is een systemische ziekte.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Morbus postsericus is een systemisch allergisch syndroom dat optreedt na de parenterale introductie van een vreemd soort serum (vreemd immunoglobuline). De meest voorkomende septische ziekte is na toediening van paardetetanus of antimembraneus serum (therapeutische sera). ChAsami-symptomen kunnen optreden na toediening van penicilline, sulfonamiden en jodiumpreparaten.

Chirurgische ziekte is een voorbeeld van een complexe ziekte met een overmaat aan antigeen. Het is een klassiek voorbeeld van een type III-immuunrespons. Oplosbare antigeencomplexen met antilichamen, die in de bloedvaten circuleren, spelen een beslissende rol in de ontwikkeling van de ziekte. Complexen beschadigen het endotheel van het vat en veroorzaken lokale ontstekingsveranderingen – pijn op de injectieplaats.

Symptomen van septische ziekte

Na serumtoediening treedt de normale primaire immuunrespons het eerst op en de ziektesymptomen verschijnen pas na een bepaalde tijd, meestal tussen 4. a 17. de dag na de injectie. Het is verhoogde temperatuur (koorts), pijn op de injectieplaats, erytheem, zwelling en uitslag op de huid, urticaria, lymfadenopathie, spierpijn, proteïnurie, roodheid en zwelling van gewrichten, maagpijn en diarree. Laboratoriumtests laten matige leucocytose, eosinofilie, ESR-versnelling en albuminurie zien.

Als je gezond bent, kun je gewoon wachten tot de ziekte zich ontwikkelt. Dan is de cursus licht, de prognose is erg goed, de symptomen gaan meestal spontaan binnen een paar dagen over. De symptomen zijn echter gevaarlijk als u aan hart- en vaatziekten lijdt (de ineenstorting is levensbedreigend). De complicaties zijn zeldzaam, d.w.z. onder andere zenuwontsteking (neuritis), vasculitis (vasculitis) of glomerulonefritis (glomerulonefritis).

Behandeling van septikemie

Intradermale adrenaline, antihistaminose en, uitzonderlijk, adrenaline-bastesteroïden worden toegediend bij de behandeling van bloedvergiftiging.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*