Lupus tuberculose Leer

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Verschillende klinische vormen van huidlupus tuberculosis, verschillend in het uiterlijk van huidlaesies en de aard van laesies, zijn onderscheiden.

De platte lupus tuberculosis-variant van de huid wordt gekenmerkt door spontane littekens met de aanwezigheid van tuberculose-knobbeltjes in het litteken. Huidletsels vertonen geen neiging tot ulceratie, het klinische verloop van deze variëteit is uiterst chronisch.

De ulceratieve vorm en overgroei van lupus tuberculosis van de huid worden gekenmerkt door een neiging tot hypertrofie en secundaire desintegratie, vaak schade aan de neusvleugels en oren als gevolg van een agressief beloop van de ziekte.

De papillaire variëteit van de lupus tuberculosis van de huid treedt op bij uitbraken van zich ophopende korst en heeft voornamelijk invloed op de huid van de ledematen.

Diagnose van huidlupus tuberculose

De diagnose lupus tuberculosis in de huid wordt gesteld op basis van de zogenaamde “Lupus vulgaris”. Diagnose, d.w.z. het verschijnen van een lichtbruine kleuring van de knobbeltjes na druk met het glas, is essentieel in het diagnostische proces om een positieve tuberculinereactie en het typische morfologische karakter van de laesies en de detectie van mycobacteriën van tuberculose te demonstreren.

Bij de differentiatie van lupus tuberculosis in de huid moet rekening worden gehouden met chronische lupus erythematosus, sarcoïdose, cellulaire naevus en nodulaire syphilis.

Behandeling van lupus tuberculosis in de huid

De behandeling van lupus tuberculosis in de huid hangt af van het feit of de primaire laesies van de ziekte naast elkaar bestaan of dat de laesies die op de huid worden waargenomen alleen geïsoleerd zijn. Geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van huidtuberculose zijn dezelfde als die worden gebruikt bij andere soorten tuberculose. Tuberculosebestrijdingspreparaten omvatten isoniazide, rifampicine, ethambutol, streptomycine, ethionamide en pyrazinamide.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*