Longvasculitis en granulomatose (Wegener-granulomatose)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Wegner’s granulomatose is vasculitis, waaronder longslagaders en granulomatose. Bij de meeste patiënten komt granulomatosis voor in de bovenste luchtwegen of in de longen. De ziekte combineert necrotiserende vasculitis met interstitiële necrotiserende schimmelontsteking. Blauwe plekken komen vaker voor bij mannen.

Symptomen van pneumonie en granulomatosis

De belangrijkste symptomen van Wegener-granulomatose zijn: chronische sinusitis, neusperforaties, neusbloedingen, bloedspuwing, hoesten, pijn op de borst, koorts, gebrek aan eetlust, gewichtsverlies, zwakte.

Zweren kunnen aanwezig zijn in de nasale tubing. Het radiologische beeld toont focale dichtheden die klinisch overeenkomen met de fusie van necrotische granulomen en holten. Perifeer bloed bevat leukocytose en trombocytose. OB . Het is versneld.

Behandeling van pneumonie en granulomatosis

De behandeling van Wegener-granulomatose omvat de toediening van glucocorticosteroïden en cyclofosfamide. Methotrexaat kan ook worden gebruikt.
Monika Kozak

Opmerkingen Pulmonale vasculitis en granulomatosis

anciënniteit | 2012-05-13 20:06

Wie heeft in Polen de grootste ervaring in de behandeling van Wegener-granulomatose

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*