Laparoscopie wordt uitgevoerd in twijfelgevallen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De meeste ectopische zwangerschappen bevinden zich in de eileider, een andere locatie wordt geassocieerd met meer frequente complicaties, vooral bloedingen. Bovendien is zwangerschap in de buikholte geassocieerd met hoge mortaliteit bij zwangere vrouwen, bij wie een dergelijke buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet vroeg genoeg werd ontdekt.

Het is niet ongebruikelijk dat zich bij een volgende zwangerschap opnieuw een abnormale nesteling op dezelfde locatie voordoet. Frequentie van lokalisatie van buitenbaarmoederlijke zwangerschap in dalende volgorde: eileider (deel van de bobbel – 80%, deel van de timmerman, resten), buik, eierstok en baarmoederhals.

Symptomen van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

De klassieke symptomen tijdens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn onregelmatige uteriene bloedingen en buikpijn. Vaak worden echter in een vroeg stadium geen symptomen waargenomen, maar de menstruatie stopt, wat op zwangerschap kan duiden en is geen indicator voor een abnormale locatie. Extreme extremiteiten bij patiënten kunnen resulteren in hypovolemische shock en gerelateerde symptomen als gevolg van toegenomen baarmoederbloeding.

Vrouwen met een zwangerschap in de eileider hebben de neiging om eenzijdige buikpijn te ervaren wanneer een bloeding optreedt, d.w.z. wanneer het eitje van de foetus sterft. Het is mogelijk dat binnen een paar weken veel pijnlijke aanvallen kunnen optreden. In het geval van het breken van de eileider, worden meestal geen recidiverende aanvallen waargenomen; meestal is er een enkele maar aanzienlijk toegenomen pijn op het moment van het breken van de eileider.

De belangrijkste symptomen van trompetmiskraam die kunnen optreden tijdens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn: eenzijdige buik- of anale pijn en tijdens gasafgifte, bloeding, binnen een paar weken herhaalde plotselinge zwakte, die wordt veroorzaakt door de shock van peritoneale irritatie door het bloed dat uit de Eileider. Aan de andere kant vertoont gynaecologisch onderzoek een geleidelijke vorming van perioperatief en foetaal hematoom.

Erkenning van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

In het vroege stadium van de buitenbaarmoederlijke zwangerschap is de diagnose moeilijk te stellen, omdat een ongescheurde buitenbaarmoederlijke zwangerschap loopt als een normale intra-uteriene zwangerschap. Het optreden van risicofactoren vereist de implementatie van geschikte diagnostische procedures.

De basismethoden bij de diagnose van buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn: meting van de concentratie van subeenheden van bètamoongonadotropine (bèta-hCG) en echografie. Laparoscopie wordt uitgevoerd in twijfelgevallen, maar zelfs dan kan het voorkomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap over het hoofd worden gezien.

Bepaling van de bèta-hCG-concentratie is bedoeld om aan te tonen of het serumgehalte ervan normaal is en wat de dynamiek van de accumulatie is. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt vermoed als de concentratie hoog is (binnen normale grenzen) en de transthorax-echografie niet de aanwezigheid van een zwangerschapsbubbel laat zien. In dit geval is het nodig om de test te herhalen.

Te lage of geleidelijke concentraties van bèta-hCG worden vaak waargenomen tijdens ectopische zwangerschap. Er is enig bewijs van zwangerschap buiten de baarmoederholte door middel van echografie, maar het kan gebeuren dat een normale zwangerschap samengaat met een ectopische zwangerschap (dit wordt heterotropische zwangerschap genoemd).

Behandeling van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Er zijn momenteel verschillende methoden voor de behandeling van ectopische zwangerschappen: afwachtend, farmacologisch of chirurgisch. Als de diagnose in een vroeg stadium wordt gesteld en er geen symptomen worden gevonden, kan wachten de juiste manier zijn om door te gaan, aangezien 70 procent van de patiënten in deze groep chirurgische ingrepen kan voorkomen.

Farmacologische behandeling (vooral methotrexaat) wordt aanbevolen bij patiënten in goede algemene conditie, met lage concentraties van de bèta-subeenheid van het hormoon gonadotropine-hormoon, wanneer er geen waargenomen naast elkaar bestaan van een correct geplaatste zwangerschap is en wanneer de verandering die overeenkomt met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet is groter dan 4 centimeter. Chirurgische behandeling daarentegen omvat het verwijderen van foetale eierelementen uit de plaats van onjuiste nesting.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*