Kraak Macica nek

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Een cervicale breuk tijdens de bevalling begint bij de externe uitlaat en gaat zijwaarts omhoog en kan zich uitstrekken naar de interne uitlaat. Bij beschadiging van de baarmoederhals in de baarmoeder is er sprake van een verhoogde bloeding. Bovendien kan diepe en uitgebreide schade aan de baarmoederhals optreden.

Een hoge en gevaarlijke ruptuur in de cervix wordt bijna altijd geassocieerd met het gebruik van kracht, b.v. het gebruik van geweld om de baarmoederhals te breken. tijdens een vroege, abnormale, obstetrische operatie. Dit is vooral het geval wanneer de baarmoederhals niet volledig open is of na obstetrische procedures.

In de meeste gevallen treedt cervicale breuk lateraal op en is deze lineair, meestal aan één kant, hoewel er gevallen van bilaterale cervicale schade zijn.

Symptomen van cervicale fracturen

Het dominante symptoom van cervicale ruptuur is bloeding. Soms bloeden zelfs diepe verwondingen helemaal niet. Gevallen met arteriële schade worden gekenmerkt door aanzienlijk verhoogde bloedingen. Een late consequentie van een niet-herkende en niet-geleverde cervicale fractuur is postpartum bloeden.

Secundaire transmissie via de opgaande route kan optreden als gevolg van de verspreiding van micro-organismen in de bloedbaan en aangrenzende weefsels.

Zelfs minimale schade kan een poort naar micro-organismen zijn en kan worden veroorzaakt door de verspreiding van bacteriën, vaak leidend tot postpartum septikemie, wat een dodelijk gevolg kan zijn van een niet-gediagnosticeerde en niet-gedetecteerde cervicale ruptuur.

Als inflammatoire infiltratie optreedt in de convenanten, kunnen de symptomen bovendien enkele jaren aanhouden.

Herkenning van cervicale fracturen

Een cervicale ruptuur kan worden aangewezen door postpartumbloeding als de uteruscontracties normaal zijn, vooral als ze ernstig zijn.

Als de fibrinogeenconcentratie binnen de normale grenzen ligt, kan dit ook wijzen op nekbeschadiging als oorzaak van bloeding. Vaak bestaan barsten naast gelijktijdige uteriene parese.

Behandeling van cervicale fracturen

In het geval van intra-uteriene diagnose van cervicale fracturen, is de eerste procedure het uitvoeren van een speciale manoeuvre om de placenta te extraheren. Het is raadzaam om het defect samen met de voorraden achter elkaar na te naaien en eventueel de arteriële bloeding te stoppen.

Als de nekbreuk hoger is dan de interne mond, is het noodzakelijk om de buik te openen om de schade goed aan te kunnen.

Prognose van cervicale ruptuur

Als een cervicale fractuur vroegtijdig wordt gediagnosticeerd en onmiddellijk wordt toegepast, is de prognose positief.

De prognose van over het hoofd gezien uterusrupturen is iets slechter, aangezien het wordt geassocieerd met de mogelijkheid van late complicaties – postpartumbloeding en secundaire infectie van de wond, wat op zijn beurt kan resulteren in de verspreiding van ontsteking aan aangrenzende structuren en via de bloedroute om te omvatten verre organen, die soms tot de dood van de patiënt kunnen leiden.
Mariusz Kłos

– Obstetrie en Gynaecologie “, ed. Wetenschappen Grzegorz H. Bręborowicz, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Praktische obstetrie en obstetrische operaties “, ed. Pschyrembel Willibald, Dudenhausen Joachim, Ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*