Inventaris van uitgaven voor tuberculose

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Tuberculeuze ontsteking van appendages (eierstokken en eileiders) is een zeldzame en ongebruikelijke vorm van aanhangselontsteking. De ziekte komt voor bij vrouwen met actieve of onbehandelde longtuberculose. De mogelijkheid van een dergelijke infectie in de vrouwelijke interne geslachtsorganen moet in het diagnostische proces worden overwogen, gezien het toenemende aantal mensen met tuberculose in de afgelopen jaren.

Symptomen van tuberculose in aanhangsels

De ziekte treft gewoonlijk vrouwen in de vruchtbare leeftijd en is een oorzaak van onvruchtbaarheid. Tuberculosemycobacteriën komen de aanhangsels binnen via bloed of lymfevaten, die ook het baarmoederslijmvlies bezetten. De symptomen van de ziekte worden niet verergerd en zijn niet kenmerkend.

Naast buikpijn en soms menstruatiestoornissen kunnen algemene zwakte, subfebriele toestanden en gewichtsverlies optreden en, in het geval van co-existentie van een actief ziekteproces in de longen, kunnen ook ademhalingssymptomen optreden.

De intensivering van morfologische veranderingen kan significant zijn en lijkt soms op het neoplastische proces, waarmee men onderscheid moet maken tussen tuberculose-ontsteking van aanhangsels. Bovendien kan een groot aantal verklevingen veroorzaakt door infectie met mycobacteriën een chronisch ontstekingsproces van bekkenstructuren in het lagere bekken suggereren. Diagnose van de ziekte is een moeizaam en moeilijk proces.

Behandeling van aanhangsel tuberculose

De behandeling van deze vorm van appendicitis omvat de toediening van geneesmiddelen tegen tuberculose gedurende een lange tijdsperiode, en in sommige gevallen is chirurgische ingreep met excisie van de resulterende laesies noodzakelijk.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*