Intra-uteriene foetale groeivermindering

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Onder de oorzaken van intra-uteriene groeivertraging zijn er maternale, foetale en placenta factoren, maar in veel gevallen is het onmogelijk om te bepalen wat stoornissen veroorzaakt, terwijl in andere gevallen co-existentie van verschillende mechanismen verantwoordelijk is voor het remmen van intra-uteriene groei.

De belangrijkste oorzaken van onregelmatigheden zijn roken, een laag gewicht van een zwangere vrouw tijdens of vóór de zwangerschap. Zeldzame factoren zijn: zwart ras, eerste zwangerschap, seks voor vrouwelijke baby’s, bevalling met laag geboortegewicht, lage moedergroei, intra-uteriene infecties, metabole en genetische ziekten.

Ongeveer 25 procent van de gevallen van kinderen met een laag geboortegewicht worden bij een vrouw herhaald zonder de reden te achterhalen. Genetische aandoeningen betreffen meestal het optreden van een abnormaal aantal chromosomen (de aanwezigheid van een extra chromosoom in een bepaald paar is een trisomie, die vaak een paar 13, 18 of 21 chromosomen kan betreffen).

De aandacht wordt ook gevestigd op de schadelijke effecten van röntgenstralen, naast aangeboren misvormingen kan dit ook het optreden van intra-uteriene groeivermindering veroorzaken.

Onder de ziekten die aanwezig zijn in de moeder zijn de meest frequent genoemde nieraandoeningen, diabetes, pre-eclampsie en eclampsie, stoornissen van de bloedsomloop, longziekten, immunologische afwijkingen, aangeboren baarmoederdefecten aanwezig bij zwangere vrouwen.

Bovendien kan foetale groeivertraging optreden tijdens meerdere zwangerschappen of wanneer verschillende pathologieën in de placenta of navelstreng optreden (bijvoorbeeld abnormaliteiten in de navelstreng, afwijkingen in de navelstreng, enz.). membranous navelstrengtrailers).

Erkenning van de intra-uteriene limiet voor foetale groei

Intensieve surveillance is noodzakelijk als er een vermoeden bestaat van intra-uteriene groeivertraging of als deze pathologie is gediagnosticeerd, omdat het niet ongebruikelijk is dat een foetus sterft na 36 maanden. Als uw zwangerschap tijdens de week van zwangerschap werd beëindigd, zou u een kans hebben om te overleven.

Het is daarom uiterst belangrijk om zwangerschap te controleren en de juiste geboortedatum te bepalen. Als uw testen abnormaliteiten vertonen, moet u inductie overwegen (of als er op natuurlijke wijze contra-indicaties voor de bevalling bestaan, moet een keizersnede worden gebruikt).

Behandeling van de intra-uteriene groeivermindering van de foetus

Er is geen behandeling die gunstige therapeutische effecten zou hebben en zou leiden tot normalisatie van de biofysische parameters van de foetus. Multivitaminepreparaten, een dieet met een hoog eiwitgehalte, zuurstoftherapie, toediening van acetylsalicylzuur en bèta-receptorstimulanten zijn geprobeerd, maar er zijn geen gunstige resultaten verkregen. Het is vaak raadzaam voor een zwangere vrouw om in bed te blijven en te rusten in gevallen van intra-uteriene groeivermindering.

Prognose van intra-uteriene groeivertraging

Prognose van intra-uteriene groeivermindering is afhankelijk van de oorzaak, die leidt tot remming van de groei. Een slechte prognose houdt voornamelijk verband met het naast elkaar bestaan van aangeboren infecties, chromosomale misvormingen en stoornissen.

Bovendien draagt frequentere perinatale hypoxie bij aan een hoger percentage van de cerebrale kinderziektes bij pasgeborenen met intra-uteriene groeivermindering.

In de perinatale periode zelf komen sterfgevallen, vroeggeboorten en operaties vaker voor. Bovendien vertonen neonaten vaak stoornissen in de parameters van zuur-base en water-elektrolyt-metabolisme in bloedserum.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*