Immunologische Malplatelets-velden

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Immunologische medicijn trombocytopenie is een reactie van het organisme in de vorm van reductie van de bloedplaatjes niveaus, als een resultaat van pathologische reactie van het organisme op toegepaste geneesmiddelen. Veel farmacologische preparaten kunnen dergelijke trombocytopenie veroorzaken, die gewoonlijk niet dosisafhankelijk is, maar het resultaat is van bepaalde genetische aandoeningen en individuele overgevoeligheidsreacties op de gebruikte geneesmiddelen.

De meest voorkomende farmacologische middelen die immunologische bloedplaatjes veroorzaken, zijn: heparines, quinidines, sulfonamides, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en goudzouten. Dit toont aan dat patiënten met een breed scala aan medische aandoeningen (bijv. Het Carotid Tubing System, het Carotid Tubing System, het Carotid Tubing System, enz.) Op een andere manier kunnen worden behandeld. Infectie, hypercoagulante, pijnlijke of reumatische aandoeningen) kunnen worden beïnvloed door immunologische medicijntrombocytopenie.

De meeste ziektevormen hebben niet de eigenschappen om een immuunrespons op te wekken (vanwege hun kleine deeltjesgrootte) en het is alleen wanneer het medicijn of de metaboliet ervan wordt gecombineerd met bloedplaatjes dat een reactie wordt geïnduceerd door het immuunsysteem, dat antilichamen begint te produceren, dat de voortijdige pathologische vernietiging van de bloedplaatjes en hun niveau wordt verminderd.

Symptomen van immunologische medicijntrombocytopenie

Immunologische medicijn trombocytopenie manifesteert zich met hemorragische onvolkomenheden, meestal na enkele dagen gebruik van het medicijn. Na herhaalde blootstelling aan chemicaliën wordt de eerder gebruikte hemorragische uitvaltijd aanzienlijk verminderd (tot 24 uur).

In de loop van immunologische trombocytopenie van een geneesmiddel, neemt het aantal bloedplaatjes af tot onder 20 duizend, hetgeen zich manifesteert door huid-mucosale bloedingen. Fijne petechiën komen voor op de huid van de onderste ledematen en romp en minder vaak op het gezicht en het slijmvlies in de mondholte. Bloedingen van tandvlees, neus, urinewegen en geslachtsorgaan bestaan vaak naast elkaar.

Zwaardere aandoeningen zijn gastro-intestinale en intracraniale bloedingen, die fataal kunnen zijn. Hemorragische complicaties zijn geassocieerd met mortaliteit tot ongeveer 3%. patiënten.

De symptomen van immunologische medicijn trombocytopenie verdwijnen volledig een week na het staken van het medicijn (als ze na kinidine voorkomen, is de tijd van hun intrekking zelfs 2 weken, en als na het gebruik van goudzouten – enkele maanden – deze preparaten in het lichaam blijven voor een lange tijd).

Een andere oorzaak van het langdurige ziekteproces kan de vorming van antilichamen zijn onafhankelijk van de aanwezigheid van het geneesmiddel in het systeem.

Diagnose van trombocytopenie van immunologische geneesmiddelplaatjes

De diagnose van immunologische trombocytopenie van geneesmiddelen is gebaseerd op een grondige en correcte medische geschiedenis, met bijzondere nadruk op geneesmiddelen die door de patiënt worden ingenomen.

De diagnose wordt bevestigd door het staken van de symptomen na stopzetting van het gebruik van het geneesmiddel, waarvan wordt vermoed dat het het proces heeft gestart. Het aantonen van de aanwezigheid van serumafhankelijke antilichamen is moeilijk en wordt niet aanbevolen voor diagnostische procedures in immunologische bloedplaatjes.

Behandeling van immunologische medicijntrombocytopenie

De behandeling van immunologische trombocytopenie van een geneesmiddel bestaat voornamelijk in het stopzetten en vermijden van het gebruik van een farmacologisch preparaat dat verantwoordelijk is voor het optreden van hemorragische diathese. Dit voorkomt de ontwikkeling van ziektesymptomen in de toekomst.

Chelaatvormers zijn gebruikt bij de trombocytopenie geassocieerd met de inname van goudzouten en N-acetylcyclisch zuur wordt toegediend in het geval van vergiftiging met deze zouten. Als het aantal bloedplaatjes onder de 10.000 in een microliter daalt, is de behandeling agressiever omdat er een hoog risico op bloedingen bestaat die de gezondheid of het leven van de patiënt in gevaar kunnen brengen.

Glucocorticosteroïden en immunosuppressieve geneesmiddelen worden gebruikt (bijvoorbeeld: glucocorticosteroïden, antibiotica). Cyclofosfamide, azatoprine, cyclosporine of ethoposside). Bovendien kunnen rituximab, danazol of alkaloïden onder bepaalde omstandigheden worden toegediend. Als aan bepaalde criteria wordt voldaan, wordt splenectomie ondernomen, d.w.z. de verwijdering van de milt, die overmatige vernietiging van bloedplaatjes veroorzaakt, wat vaak de enige manier is om genezing te garanderen.

Prognose van immunologische medicijn-bloedplaatjes

Immunologische medicijntrombocytopenie is een positief vooruitzicht als de ziekte snel wordt gediagnosticeerd en de farmacologische voorbereiding die het immuunproces initieert en overmatige vernietiging van bloedplaatjes in de milt wordt geïdentificeerd en onmiddellijk wordt gestaakt.

Als het niveau van de bloedplaatjes daalt tot onder 20.000 in een microliter, is de prognose slechter, omdat de patiënt vaak bloedingen krijgt die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het leven in de vorm van bloedingen die moeilijk te controleren zijn (vooral in de schedel).
Mariusz Kłos

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.

Immunologische opmerkingen over trombocytopenie van trombocyten

Joanna | 2011-11-27 14:32

En als u dit weet van Metronidazol of amoxicilline, zal het me helpen begrijpen dat helicobacteriën ook trombocytopenie kunnen veroorzaken.

Gabi | 2013-04-01 01:45

Het hielp me, van 57 duizend naar 120 duizend springers, de volgende test in 14 dagen, ik behandelde mezelf met helicobacter, wat een bloedtest bleek te zijn, andere redenen werden uitgesloten, ik weet niet hoe het verder moet, maar het is het proberen waard, dus leid me naar mijn dokter en bedank hem ervoor. Ik begroet allen die worstelen met het onderwerp.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*