Het kapot maken van de schedelbasis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De basis van de schedel heeft een complexe structuur. De botstructuren rond de vitale delen van het centrale zenuwstelsel, zoals de verlengde kern of de hersenstam, bevatten trauma-bestendig gecomprimeerd botweefsel, terwijl sommige schedelstructuren gevoelig weefsel vormen dat gevoelig is voor beschadiging. Het is typerend voor de schedel om een nauwe verbinding te hebben tussen het bot en de harde band, waardoor de band scheurt wanneer deze breekt.

Gevolgen van breuken in deze gebieden kunnen zijn: intracraniale reflux (veroorzaakt door het binnendringen van lucht in de schedel), vloeistof (lekkage van hersenvocht) en beschadiging van de schedelzenuwen en grote slagaders (bijvoorbeeld de hersenen, het vaatstelsel, enz.). een interne jugulaire slagader) of veneuze slagader (bijvoorbeeld een aderlijke slagader) De voornaamste redenen hiervoor zijn het feit dat de hersenen niet worden blootgesteld aan enige hormonale effecten (bijvoorbeeld esophageale sinussen) en endocriene actieve structuren (hypofyse- klieren of hypothalamus).

Symptomen van schedelbasisfractuur

De dominante symptomen waargenomen in de loop van craniale basisfracturen zijn pijnlijke aandoeningen. Vaak is bewusteloosheid verloren. De bijkomende cerebrale schokken gaan gepaard met misselijkheid en braken en een versnelde hartslag.

De patiënt kan de indruk hebben van lupus of overlopen in het hoofd als een intracraniale reiniging optreedt (de lucht kan in de gewelven zijn, in de groeven tussen de ganglia of in de hersenkamers en in toenemende aantallen gevangen zitten in de schedel veroorzaakt druk op hersenstructuren).

Vaak komt er lucht binnen tijdens de inademing, maar kan de schedel tijdens het uitademen niet verlaten, dit is de zogenaamde “ademlucht”. ventilatoire karakter van de intracraniale reiniging.

Soms gaat een pauze in de schedelbasis gepaard met een lek van hersenvocht. Het nasale fluïdum verschijnt in het geval van beschadiging, b.v. in geval van brand. De breuk vindt plaats door de piramide van het slaapbeen. Bovendien kan lekkage van hersenvocht door het oor optreden als het trommelvlies beschadigd is en er soms vloeistof in de wond verschijnt.

Als het vloeistofverlies aanzienlijk is, bestaan de symptomen van intracraniale hypotonie naast elkaar: pijn verergert hoofdpijn, soms misselijkheid en braken. In het geval van een klein lek is het vaak volledig ongrijpbaar. Secundaire meningitis van de hersenen of van de hersenen kan de complicatie zijn.

In de loop van craniale basisfracturen wordt vaak craniale zenuwbeschadiging met typische klinische symptomen waargenomen. Posttraumatische zichtstoornissen behoren tot de meest voorkomende en betreffen vooral gezichtsscherpte en oogbolmobiliteit.

Bovendien kan posttraumatische paris van de aangezichtssporen optreden, vooral in gevallen met transversale temporale botpiramidefractuur. De schade aan deze zenuw manifesteert zich door de verlamming van de mimische spieren van de helft van het gezicht met de onbreekbaarheid van het ooglid aan deze zijde. De vezels die verantwoordelijk zijn voor de speekselproductie en de geleiding van smaaksensaties kunnen ook gewond raken.

Detectie van schedelbasisfractuur

De basis voor de diagnose van schedelbasisfractuur is een medische geschiedenis, die wijst op een hoofdletsel (soms is het niet mogelijk om een interview te verzamelen, omdat de patiënt buiten bewustzijn is). Het meest voorkomende beeldvormend onderzoek dat een fractuur van de schedelbasis vertoont, is radiologische fotografie. Andere onderzoeken, met name computertomografie, maken een nauwkeuriger beoordeling van schade en bijkomende complicaties mogelijk.

Het basisonderzoek dat de aanwezigheid van lucht in de schedelholte aantoont, is tomografie, hoewel magnetische resonantie of röntgenstralen deze afwijking ook kunnen vertonen. Andere testen kunnen worden gebruikt om een laboratoriumbeoordeling van de lekkage uit te voeren in geval van twijfel of het een hersenvocht is.

Bovendien moet gezichtsschade aan de zenuwen worden bevestigd door een elektromyografisch onderzoek kort na het letsel. Soms is een angiografie nodig om aan te tonen welke schepen posttraumatische schade hebben opgelopen.

Behandeling van schedelbreuken

De therapeutische procedures voor schedelbreuk hangen af van het feit of complicaties van schedelbreuk al dan niet naast elkaar bestaan. Als er sprake is van intracraniale palpatie, is een onmiddellijke chirurgische ingreep noodzakelijk om de fistel te sluiten. Soms is het nodig om de lucht te verwijderen.

Patiënten met gediagnosticeerde vloeistof moeten gedurende enkele dagen worden geobserveerd en conservatief hangende spontane sluiting van de fistel, waaruit hersenvocht ontsnapt, behandeld worden. Patiënten moeten in een semi-liggende positie in het bed blijven, het is noodzakelijk om de toename van de intracraniale druk te voorkomen (bijvoorbeeld de toename van de intracraniale druk in het bed). wegens hoesten, niezen).

Acetazolamide wordt in sommige centra toegediend om de productie van hersenvocht te beperken. De chirurgische behandeling wordt uitgevoerd in gevallen waarin de vloeistof aanhoudt, ondanks de conservatieve behandeling die wordt gebruikt, of waar er een aanzienlijke mate van beschadiging van de botstructuur is.

Vaak treden visusstoornissen op bij intra-oculaire hematoom, dus chirurgische ingreep is nodig om het te verwijderen of de oogzenuw te verwijderen. Dit moet met spoed worden gedaan als de gezichtsscherpte verslechtert.

Prognose van schedelbasisfractuur

Soms eindigen schedelfracturen in de dood als gevolg van hersenbeschadiging, vooral in belangrijke centra. Prognose hangt voornamelijk af van de ernst van de fractuur en de bijbehorende schade aan andere organen (craniale basisfractuur is vaak geen geïsoleerd probleem en bestaat naast verwondingen in andere systemen).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*