Gender-onregelmatigheden in vrouwelijke organen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het welzijn van de vrouwelijke geslachtsorganen wordt verzekerd door een krachtenbalans in het kleinere bekken. Aantasting van de componenten van het orgaanondersteuningssysteem in de juiste positie of de uitoefening van extra kracht kan verstoringen in de statica van de geslachtsorganen tot gevolg hebben.

De meest voorkomende factoren die dergelijke stoornissen veroorzaken zijn onder meer lichamelijk werk gerelateerd aan het hanteren van lasten, ziekten met chronische constipatie, ademhalingsaandoeningen die zich manifesteren door hoesten, aandoeningen waarbij ascites ontstaan.

Schade aan het ondersteuningsapparaat komt relatief vaak voor tijdens de bevalling (vooral schade wordt gerapporteerd aan de vulva en bekkenzenuwen die de structuren van het gebied voorzien). Er zijn aangeboren aandoeningen of stoornissen die zich ontwikkelen in de postmenopauzale periode, bestaande uit het verlagen van de eigenschappen van bindweefsel, wat op zijn beurt kan leiden tot onregelmatigheden in de vrouwelijke genitale statica.

De frequentie van deze pathologische aandoeningen is hoog. Er wordt aangenomen dat tot de helft van de vrouwen tijdens hun leven symptomen zal hebben die verband houden met aandoeningen van genitale statica.

Symptomen van abnormale vrouwelijke genitale statica

De dominante symptomen zijn buikpijn en kruispijn. Er treden urinewegaandoeningen op (vooral in de vorm van inspanningsincontinentie of stagnatie van de blaas) en ontlasting (vergelijkbaar met urineren). Bovendien wordt de aanwezigheid van de vagina of de baarmoederhals van de baarmoeder in de schede van de vulva waargenomen.

Het gynaecologische onderzoek beschrijft de mate van reductie van de geslachtsorganen, er dient aan te worden herinnerd dat geïsoleerde typen aandoeningen zeldzaam zijn en vaker gelijktijdig worden waargenomen, daarom moet voor elke patiënt een chirurgische behandeling worden uitgevoerd.

Daarnaast kan een manometrische test worden uitgevoerd om de zogenaamde ‘testpiloot’ te beoordelen. statische intraveneuze druk en de verandering ervan onder invloed van de contractie van de anaal-jackspier. Soms worden de veranderingen die statische stoornissen veroorzaken waargenomen door het nemen van een normaal radiologisch beeld (bijvoorbeeld: een röntgenfoto, een foto van een persoon die een fotograaf is, een foto van een persoon die een fotograaf is). als veranderingen in de wervelkolom verantwoordelijk zijn voor de symptomen).

Andere beeldvormingstests kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van ultrageluid, computertomografie of magnetische resonantie. Als er stoornissen optreden in het neurogene medium, wordt elektrodiagnostiek aanbevolen op basis van onderzoek van de neuroconductiviteit.

Behandeling van abnormaliteiten van vrouwelijke genitale statica

Het doel van de therapie bij afwijkingen van genitale statica is om de symptomen van de ziekte te beheersen en de juiste locatie en functie van de organen te herstellen. De keuze van gedrag houdt rekening met de overheersende oorzaak van de aandoening (soms zijn er verschillende oorzakelijke factoren).

De behandeling maakt gebruik van gedrags- of chirurgische methoden en in sommige gevallen moeten beide methoden tegelijkertijd worden gebruikt. Conservatieve behandeling wordt gebruikt in de onontwikkelde stadia van de ziekte, daarnaast voor of na de operatie om afwijkingen te corrigeren, waardoor de resultaten van de behandeling worden verbeterd en terugval wordt voorkomen.

Farmacologisch worden oestrogenen die inwerken op het bindweefsel en de kwaliteit ervan verbeteren toegediend, in het bijzonder bij vrouwen na de menopauze vóór of na operaties. Fysiotherapie wordt ook aanbevolen als een conservatieve methode, vooral bij patiënten met neurogene aandoeningen.

De oefeningen zijn ontworpen om de functie van de bekkenbodemspieren te herstellen. Bovendien wordt elektrostimulatie gebruikt om bekkenbodemspierhypertrofie te veroorzaken en om de functie ervan te beheersen door vrouwen met verminderde genitale statica.

De chirurgische behandeling daarentegen is gericht op chirurgische correctie van het verlagen van de vagina en de baarmoeder. Verschillende operaties kunnen worden uitgevoerd, soms worden de chirurgische methoden met elkaar gecombineerd om het beoogde therapeutische effect te bereiken. Het is belangrijk om te onthouden over de indicaties voor individuele operaties en de mogelijkheid van complicaties die het gevolg zijn van het gebruik van een dergelijke behandeling.

Preventie van afwijkingen bij vrouwelijke genitale statica

Het voorkomen van abnormaliteiten in vrouwelijke genitale statica is gebaseerd op een vermindering van de krachten die op de organen werken en bescherming tegen schade aan het apparaat die de juiste positie behoudt. Een hygiënische levensstijl en professionele kraamzorg worden in het bijzonder aanbevolen.

Een goed dieet moet worden gevolgd, de urineblaas en de darm moeten systematisch worden geleegd en speciale gymnastische oefeningen moeten worden uitgevoerd. Verloskundige zorg is gebaseerd op de juiste keuze van de wijze van aflevering, en in het bijzonder op een nauwkeurige beoordeling van de bekkenstructuur en de grootte van de foetus.

Momenteel worden vrouwen na de bevalling aanbevolen om vroegtijdig lichaamsbeweging te ondernemen als een element van tromboprofylaxe. Er is een positief effect op het welzijn en de fysieke fitheid door middel van passende oefeningen na de bevalling, maar het is noodzakelijk om te waarschuwen tegen vroeg hard fysiek werk, wat in deze periode gecontra-indiceerd is.

Vrouwen die vatbaar zijn voor het ontstaan van genitale statismestoornissen, worden helemaal niet aangeraden om fysiek werk te doen.
Mariusz Kłos

– Obstetrie en Gynaecologie “, ed. Wetenschappen Grzegorz H. Bręborowicz, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Gynaecologie Een handboek voor artsen en studenten “, red. Zbigniew Słomko, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*