Gemorste fascie-ontsteking met Eosinophilia

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het klinische verloop van de gemorste eosinofilie fascie ontsteking begint meestal met pijn in de gewrichten, huid en spieren. Symptomen verschijnen plotseling en zwelling ontwikkelt zich rond de onderste ledematen (voornamelijk voeten) en bovenste ledematen (vooral handen). De samenhang van de huid en het onderhuidse weefsel, die hard zijn, neemt toe. De veranderingen zijn meestal van symmetrische aard.

Bewegingen in de gewrichten rond de aangetaste huid en onderhuids weefsel worden opnieuw verminderd. Daarnaast blijken subfebriele toestanden, zwakte, verlies van eetlust en slecht humeur te wijzen op de algemene symptomen. Neurologische symptomen worden vaak gevonden in de bovenste ledematen, veroorzaakt door zenuwdruk in het polskanaal.

Bovendien worden huidlaesies waargenomen in de vorm van oppervlakte-onregelmatigheden die lijken op sinaasappelschil, evenals kneuzingen op de huid als gevolg van het ziekteproces van diepere lagen van subcutaan weefsel en fascia.

Laboratoriumstudies tonen een toename in eosinofiele niveaus, een versnelde afzetting van rode bloedcellen (ESR) en een hoge activiteit van aldolase-enzym in bloedserum en een normale activiteit van keratinase-enzym.

Bovendien zijn er afwijkingen in microscopisch onderzoek van zieke weefsels en in de resultaten van magnetische resonantiebeeldvorming van de weefsels die door de ziekte zijn aangetast (dit onderzoek wordt zelden uitgevoerd bij een gemorste fascieontsteking met eosinofilie).

Detectie van diffuse fascia-ontsteking met eosinofilie

Enige diagnose van diffuse eosinofilie kan gebaseerd zijn op de resultaten van microscopisch onderzoek van aangetaste weefsels. Ziekengeschiedenis en patiëntklachten zijn een aanvulling op de diagnose. Het is ook belangrijk om anomalieën in het serumlaboratorium van de patiënt aan te tonen.

De diagnose van diffuse eosinofilie in de fascia omvat een goede respons op glycoïdale behandeling, die kenmerkend is voor diffuse eosinofilie in de fascia. Andere bindweefselaandoeningen met vergelijkbare huidlaesies en testresultaten moeten in aanmerking worden genomen voor differentiatie.

De aanwezigheid van systemische sclerose, lokale sclerose (met name lineaire sclerose) en scleroderma-achtige ziekten veroorzaakt door de werking van chemische verbindingen moeten worden uitgesloten.

Prognose van gemorste fascia-ontsteking met eosinofilie

Prognose van eosinofilie bij gemorste fascieontsteking is goed, wat gepaard gaat met frequente spontane onttrekking van laesies en, bovendien, met een goede respons op behandeling met glycosteroïden.

Incidenteel kunnen terugvallen optreden die niet kunnen worden behandeld met een lagere dosis glycosteroïden (wat op zijn beurt weer verband houdt met de noodzaak om de dosis te verhogen, wat kan leiden tot de ontwikkeling van complicaties die het resultaat zijn van een dergelijke behandeling).

Soms ontwikkelen zich de permanente gevolgen in de vorm van weeën. Prognose is niet succesvol bij patiënten met andere aandoeningen (met name van auto-immuun- of neoplastische aard).

Behandeling van diffuse fascia-ontsteking met eosinofilie

Twee aspecten zijn belangrijk bij het therapeutisch beheer van eosinofiele fascieontsteking: farmacologische toediening en revalidatie. Glycosteroïden zijn gebruikt met behulp waarvan de veranderingen worden geïnduceerd om te verdwijnen en vervolgens wordt de dosis geleidelijk verlaagd tot het medicijn volledig wordt stopgezet (op voorwaarde dat de veranderingen zijn omgekeerd en er geen terugvallen zijn opgetreden). Prednison is de meest gebruikte glycoïde.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*