Focus van de RollerDrive

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De focale vorm van lupus erythematosus op de huid ontwikkelt zich in de vorm van erythemateuze en druipende laesies, die duidelijk gescheiden zijn van de omgeving en perifeer worden verspreid (zich uitbreidt van de randen van de laesies), zich terugtrekkend uit het centrale deel en atrofie of littekens achterlaten. Een typisch kenmerk is het ruwe oppervlak dat wordt gevormd door het naast elkaar bestaan van het balg-keratoseproces.

De meest voorkomende lokalisatie van de focale vorm van lupus erythematosus is het gezicht, de oren en de hoofdhuid. Binnen het labiale rode gebied worden erythemateuze en enigszins ruwe laesies vaak waargenomen, soms verdwijnend of melkachtig en meestal ook van invloed op de huid.

Zeldzame lokalisaties omvatten de slijmvliezen van de plakjes en de tong, waarbij de laesies andere ziekten kunnen nabootsen, b.v. de ziekte van de plakjes. leukoplasm . De terugtrekking van de uitbloeiing van haarachtige hoofdhuid wordt geassocieerd met littekens en permanente alopecia.

Het klinische verloop van de focale vorm van lupus erythematosus is meestal chronisch met meer ernstige huidklachten in de lente en de zomer. De algemene toestand van de patiënten is echter goed en bij aanvullende tests zijn er meestal geen afwijkingen (soms kan de ESR worden verhoogd, evenals het niveau van gammaglobulinen in het bloedserum, soms wordt een afname van de hoeveelheid witte bloedcellen waargenomen ) .

Focal-vormen van lupus erythematosus

De oedemateuze variëteit van de brandpuntsafstand van de lupus erythematosus laat geen littekens na, echter kan ballastkeratose aanzienlijk worden geïntensiveerd.

Het ras is de brandpuntsafstand van de lupus erythematosus overgroeid met typische hooghartige veranderingen, die plaats maken voor permanente, ontsierende en diepe littekens.

De hyperkeratotische of papulaire variëteit van focale lupus erythematosus wordt gekenmerkt door geïntensiveerde keratose waardoor oneffen, uitgerekte en depressieve littekens achterblijven.

De foci van lupus erythematosus zijn bevriezing met violette laesies, die geassocieerd zijn met het naast elkaar bestaan van vasculaire abnormaliteiten, waarvan de neus, de oorschelp en de handen het meest voorkomen.

De brandpuntsafstandvariant van lupus erythematosus wordt gekenmerkt door typische veranderingen in het gezicht, de bovenste ledematen en de huid rond de halslijn.

Diagnose van de focale vorm van lupus erythematosus

De diagnose van de focale vorm van lupus erythematosus is gebaseerd op de waarneming van huidlaesies met typische kenmerken en de neiging om littekens en hun karakteristieke locatie achter te laten.

Bovendien wijzen de nadelige effecten van zonnestraling en het chronische verloop van de ziekte, met perioden van exacerbatie en vertraging van het ziekteproces, op de vorm van beperkte lupus erythematosus. Histologische en immunopathologische onderzoeken van huidfragmenten spelen een ondersteunende rol.

Bij de differentiatie van de focale vorm van lupus erythematosus worden verschillende ziekten met vergelijkbare klinische kenmerken in aanmerking genomen. Multiforme huiduitslag die zich ontwikkelt als gevolg van zonnestraling wordt gekenmerkt door blaaskeratose en littekens, die het onderscheidt met een beperkt lupus erytheem.

Trądzik is roze van kleur met knobbeltjes en puisten en pemphigus erytheem met folliculaire laesies. Bovendien moet lupus tuberculosis worden uitgesloten tijdens het diagnostische proces (typische knobbeltjes met een neiging tot ontbinding, geen overgevoeligheid voor zonlicht en geen significant morfologisch beeld van fragmenten worden gevonden).

Behandeling van de brandpuntsafstand van lupus erythematosus

De systemische therapie van de gelimiteerde lupus erythematosus is gebaseerd op het gebruik van semi-synthetische preparaten met anti-malaria effect, maar tijdens hun toediening kunnen gevaarlijke bijwerkingen optreden, daarom is regelmatig oogheelkundig en laboratoriumonderzoek en periodieke testen van leverenzymen noodzakelijk.

Bovendien worden de gunstige effecten bereikt door toediening van vitamine PP, nicotinezuuramide. Als de ziekte optreedt met een bepaalde intensiteit van de ballastkeratosis, kan aromatisch retinoïde worden gebruikt. Bij sommige patiënten is aangetoond dat sulfonen effectief zijn bij toediening gedurende een periode van enkele weken of maanden (deze therapie kan in verband worden gebracht met het gebruik van antimalariamiddelen).

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*