Fanconi primaire personage ensemble kamers verschillende

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het Fanconi-syndroom heeft symptomen geassocieerd met nierverlies van fosfaten, bicarbonaten, kalium en water. Verminderde fosfaatconcentraties en acidose van de nierspiraal, samen met bijkomende productiestoornissen van de actieve vorm van vitamine D, leiden tot verminderde groei van het kind en rachitis of osteomalacie, die niet gevoelig zijn voor behandeling met doses vitamine D, gebruikt in deficiënte toestanden. Botweefselschade wordt verder versterkt door secundaire nierspoelacidose.

Verdichtingsstoornissen zijn resistent tegen het hormoon vasopressine en leiden tot polyurie en overmatige dorst. Symptomen in de primaire vorm van de ziekte hangen in grote mate af van de leeftijd van de patiënt, en ook van de kenmerken, de mate en de duur van de persistentie van de aandoening. Bij secundaire varianten van het Fanconi-syndroom zijn het klinisch beloop en de symptomen afhankelijk van de basisziekte.

Bij volwassenen kunnen de eerste symptomen een gevoel van algemene zwakte zijn, meer plassen gedurende de dag, of pijn en botmisvorming. Soms komen zelfs pathologische botbreuken voor.

Bovendien neemt de spierspanning bij patiënten af tot slappe verwondingen optreden als de kaliumgebrek in het lichaam aanzienlijk verslechtert.

Erkenning van Fanconi-syndroom

Fanconi-syndroom wordt gediagnosticeerd op basis van verhoogde concentraties van fosfaten, aminozuren, glucose en kenmerken van nierspoelacidose in urine. Röntgenfoto’s van botten zijn afkomstig van aanvullende onderzoeken, die de aanwezigheid van abnormaliteiten in de vorm van rachitis of osteomalacie, vervormingen of botbreuken aantonen.

In het diagnostische proces van het Fanconi-syndroom is het noodzakelijk om tests uit te voeren die de differentiatie van de primaire vorm van Fanconi-syndroom van secundaire cultivars mogelijk maken, die worden veroorzaakt door volledig verschillende ziektebeelden. Daartoe is het vaak nodig om een reeks tests uit te voeren om het functioneren van verschillende organen en systemen van het lichaam te evalueren.

Behandeling van Fanconi-syndroom

Fanconi-syndroom met de kenmerken van secundaire ziekte vereist behandeling van de basisziekte, die afwijkingen veroorzaakt in de nierspiralen. Effectieve behandeling van naast elkaar bestaande aandoeningen leidt vaak tot het ontslag van het Fanconi-syndroom. Symptomatische behandeling is gebaseerd op de regulatie van abnormaal water-elektrolytmetabolisme.

Lage serumfosfaatconcentraties worden gecompenseerd door toediening van hun preparaten. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om biologisch actieve metabolieten of vitamine D-analogen te gebruiken.

Tijdens de behandeling moeten calciumionconcentratiecontroletests worden uitgevoerd in serumbloed en urine. De behandeling van metabole acidose bij het Fanconi-syndroom houdt het gebruik van natriumbicarbonaten in om een tekort aan kalium in te halen.

Prognose in het Fanconi-team

Het Fanconi-ensemble van primordiaal karakter belooft verschillende perspectieven. Bij de meeste patiënten leidt dit echter tot de ontwikkeling van terminaal nierfalen 10-20 jaar nadat de eerste symptomen van de ziekte optraden. De prognose van het Fanconi-syndroom in secundaire cultivars hangt voornamelijk af van het ziektebeeld en het beloop van de basisziekte.

Baby cystinose is de meest voorkomende oorzaak van Fanconi-syndroom bij kinderen. De ziekte resulteert in een snelle verslechtering van de nierfunctie en het uiterlijk van kenmerken van terminale nierinsufficiëntie vóór de 10e verjaardag van de ziekte. de leeftijd van het kind met dit syndroom. Deze toestand vereist een constante niervervangingstherapie en is een prognose van falen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*