Erfelijke spinale aanval

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Vermoedens van erfelijke spinale ataxie kunnen leiden tot het ontwikkelen van klinische symptomen. Het is belangrijk om een uitgebreide geschiedenis te hebben, met een bijzondere nadruk op het optreden van soortgelijke aandoeningen bij de familieleden van de patiënt (vanwege de erfelijke oorsprong van de ziekte). Genetische tests en genafwijkingen bevestigen de diagnose van erfelijke spinale ataxie.

De diagnose van erfelijke spinale ataxie kan worden vergemakkelijkt door de detectie van afwijkingen in het neurologische onderzoek van de patiënt. Allereerst worden diepe reflexen verzwakt of geëlimineerd, terwijl de huid behouden blijft. De reflex van Babiński is bijna altijd aanwezig.

Behandeling van erfelijke spinale ataxie

Erfelijke spinale ataxie is een genetisch bepaalde ziekte; tot nu toe is geen causale therapie bekend die tot genezing kan leiden. De procedure is alleen symptomatisch. Regelmatig, bij voorkeur dagelijks, revalidatie, met actieve en passieve bewegingen, is uiterst belangrijk.

Gevorderde vormen van de ziekte vereisen het voorkomen van complicaties gerelateerd aan immobilisatie van de patiënt. Het is vaak noodzakelijk om antibiotische therapie te introduceren (als er symptomen van infecties optreden) en profylactisch anticoagulansmanagement.

Prognose van erfelijke spinale ataxie

Erfelijke spinale ataxie is een chronisch en progressief proces. Als gevolg hiervan is de patiënt die in bed blijft geïmmobiliseerd. De dood vindt meestal enkele jaren na de diagnose van de ziekte plaats. De meest voorkomende doodsoorzaken zijn accidentele complicaties die niet direct verband houden met veranderingen in het centrale zenuwstelsel.

Liggen veroorzaakt de ontwikkeling van infecties, vooral in de luchtwegen en urinewegen. Lang in bed blijven is ook bevorderlijk voor de ontwikkeling van longembolie. Vanwege de ernstige toestand van de patiënt ontwikkelen zich ook andere gevolgen die een bedreiging vormen voor de gezondheid of het leven van een patiënt met erfelijke spinale ataxie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*