Een van de gevolgen van cryptorchidisme is de ontwikkeling van nucleaire tumoren

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Bij zuigelingen en pasgeborenen is de afwezigheid van één of beide teelballen merkbaar tijdens het lichamelijk onderzoek. In het geval van echt cryptorchidisme, is het scrotum mogelijk niet goed ontwikkeld aan de kant van de patiënt.

Bij de diagnose van cryptorchidisme zijn het onderzoek van de patiënt en de afwezigheid van de kern in het scrotum van fundamenteel belang. Het is ook raadzaam om te zoeken naar een orgaan in de buikholte door middel van echografie en laparoscopie. Andere beeldvormingsstudies kunnen computertomografie of magnetische resonantie omvatten die de aanwezigheid en locatie van een kern of beide laat zien.

Behandeling van cryptorchidisme

Er wordt aangenomen dat het gebruik van hormoonvervangingstherapie met hCG of LH-releasing hormoon resulteert in kerneldaling bij verschillende percenten van patiënten, maar het succes hangt af van de locatie van het orgaan voordat de behandeling wordt geïmplementeerd.

De chirurgische ingreep is momenteel de belangrijkste en moet worden uitgevoerd vóór de voltooiing van de leeftijd. De keuze van de procedure is afhankelijk van het resultaat van de preoperatieve test. In elk van de gebruikte technieken wordt de kern in een contractiel membraan in het scrotum geplaatst.

Cryptorchid-complicaties

De gevolgen van cryptorchidisme omvatten de ontwikkeling van kerntumoren, onvruchtbaarheid en verdraaiing van de kern (de laatste complicatie is een zeldzame aandoening die voorkomt in de onvervangbare kern). Intraabdominale organen zijn verantwoordelijk voor een verhoogd aantal kwaadaardige tumoren.

Er zijn geen gegevens over de vraag of de chirurgische procedures die zijn uitgevoerd om de kern naar het scrotum te brengen, resulteren in een afname van het aantal tumoren. Het wordt aanbevolen om het onvervangbare orgaan vóór 35 in een nieuw gediagnosticeerd mannetje te verwijderen.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*