Dunne nefropathie van het basismembraan

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Nefropathie van dunne basale membranen, of milde familiehematurie, is een nierziekte waarbij een lagere dikte van het basismembraan wordt gevonden als onderdeel van de capillaire vaten van glomerulaire glomeruli.

In de loop van de nefropathie van dunne basale membranen zijn er geen andere abnormaliteiten binnen de glomerulusstructuur. Nefropathie van dunne basale membranen is een genetisch geconditioneerde ziekte, in gevallen van ziekteontwikkeling bij andere familieleden is de overerving autosomaal dominant. De ziekte-entiteit komt niet vaak voor in de algemene populatie.

Symptomen van nefropathie van dunne basale membranen

De nefropathie van de dunne basale membranen is voornamelijk te wijten aan de aanwezigheid van rode bloedcellen in de urine, die vaak in grote hoeveelheden voorkomen, wat leidt tot een verandering in de kleur.

Dit symptoom wordt vaak al tijdens de kindertijd waargenomen. Een typisch klinisch beeld heeft geen betrekking op de aanwezigheid van grotere hoeveelheden eiwit in de urine, hypertensie of verminderde nierfunctie. Bovendien is er geen waargenomen ernst van hematurie bij verschillende ziektetoestanden en geen klinisch teken van abnormale functie van andere organen.

Diagnose van nefropathie van dunne basale membranen

Nefropathie van dunne basale membranen wordt gediagnosticeerd door histologisch onderzoek van nierweefsel in een elektronenmicroscoop. De resultaten tonen een lagere dikte van basismembranen in vergelijking met de waarden waargenomen in de populatie.

Andere nieraandoeningen, in het bijzonder congenitale nefropathieën, moeten in aanmerking worden genomen voor differentiatie, bijv .: de nierziekte, de nierziekte, de nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nieraandoening met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met een nierziekte met afwijkingen aan de nierziekte. Alprot-syndroom en verworven ziekten, b.v. IgA-nefropathie.

Behandeling en prognose bij de nefropathie van dunne basale membranen

Nefropathie van dunne basale membranen heeft geen specifieke behandeling. Therapie is in de meeste gevallen niet noodzakelijk omdat de ziekte mild is en geen complicaties of blijvende gevolgen heeft.

Er wordt geen verslechtering van de nierfunctie waargenomen in de loop van dunne nefropathie van het basaalmembraan. Prognose bij de ziekte is goed. Uitzonderlijk 50 elk. Het risico op glomerulaire permeatie en hypertensie wordt verminderd als iemand een jaar oud is.
Mariusz Kłos

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*