De ziekte van Wilson Dit is een aangeboren ziekte

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De ziekte van Wilson is een aangeboren ziekte. Het wordt autosomaal recessief geërfd. Het wordt gekenmerkt door een verstoring van het kopermetabolisme, zodat grote toxische hoeveelheden van dit element bezinken in weefsels zoals de hersenen, lever en oogbol.

Koper dat niet gebonden is aan celluroplastine-eiwit begint rond de leeftijd van vijf jaar in de bloedbaan te zijn. Het veroorzaakt hemolyse en andere pathologische veranderingen in de weefsels in het bloed. Een toename van de uitscheiding van koper en urine is merkbaar.

Symptomen van de ziekte van Wilson

De ziekte van Wilson kan op elke leeftijd voorkomen. Het belangrijkste symptoom is acuut of chronisch leverfalen. Gedragsveranderingen of zelfs een complete psychose zijn verdere vroege symptomen.

De ziekte van Wilson kan op Parkinson lijken. Bij de differentiaaldiagnostiek moeten de Kayser-Fleischer-ringen worden gevonden en moet de toename van de concentratie koper in de lever worden bepaald.

Behandeling van de ziekte van Wilson

Bij de ziekte van Wilson worden koperchelaatvormende verbindingen, b.v. D – penicillamine . Dit heeft een aanzienlijke invloed op de vermindering van ziektesymptomen. Het bliksemsnelle verloop van hepatitis wordt vaak beschouwd als dat van een hepatitis-transplantatie.
Monika Kozak

– Pathology “, Robbins, ed. Urban & Partner, Wrocław.
– Pediatrie ‘, B. Górnicki, B. Dębiec, ed. PZWL, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*