De meeste zijn noodtoestanden

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Tijdens het diagnostische proces van de doorbraak van de schildklier is het belangrijk om anamnese correct te verzamelen, wat kan duiden op niet-gediagnosticeerde of slecht behandelde hyperthyreoïdie.

De doorbraak van de schildklier moet vermoed worden bij elke patiënt die de symptomen van de ziekte verergerd of ontwikkeld heeft en in het verleden werd gediagnosticeerd met hyperthyreoïdie. De concentraties van schildklierhormonen hoeven tijdens de doorbraak niet significant te worden verhoogd.

Bij het differentiëren van de doorbraak van de schildklier, is het noodzakelijk om rekening te houden met andere klinische omstandigheden, die zich op een vergelijkbare manier kunnen manifesteren, vooral als ze optreden met bewustzijnsstoornissen. De meeste hiervan zijn noodgevallen die, indien onbehandeld, ernstige gevolgen kunnen hebben voor het leven of de gezondheid van de patiënt.

Behandeling van de doorbraak van de schildklier

De therapie van de doorbraak van de schildklier moet onmiddellijk worden gestart, zelfs voordat de resultaten van laboratoriumtests beschikbaar zijn. De behandeling wordt uitgevoerd op de intensive care-afdeling en vereist het gebruik van thyreostatica (die de secretie van schildklierhormonen door de schildklier verminderen). Voor dit doel wordt een preparaat zoals thiamazol (intraveneus of via een maagsonde) toegediend.

Als de doorbraak van de schildklier niet wordt veroorzaakt door een teveel aan jodium, moet het oraal (als kaliumjodide) worden toegediend na toediening van thiamazol. Soms kan lithiumcarbonaat worden toegediend, wat ook leidt tot een lagere schildklierhormoonsecretie, maar het is noodzakelijk om de concentratie van dit geneesmiddel in het bloedserum van de patiënt te controleren.

Daarnaast is het noodzakelijk om het abnormale water- en elektrolytmetabolisme van het organisme te compenseren onder controle van biochemische tests die twee keer per dag worden uitgevoerd en door de centrale veneuze druk te regelen. Als de patiënt hoge koorts heeft, worden koude kompressen gebruikt en is paracetamol het belangrijkste gebruikte medicijn.

Daarnaast werden sedativa en anticonvulsiva (diazepam of fenobarbital), zuurstof (2 liter per minuut), bètablokkers en in sommige gevallen digoxine gebruikt. Anticoagulante profylaxe, antibiotica en hydrocortison zijn ook noodzakelijk.

Prognose bij schildklierfractuur

Prognose in de schildklier hangt in de eerste plaats af van een snelle diagnose en een juiste behandeling. Bovendien is de oorzaak die de toestand van verhoogde schildklierhormoonsecretie veroorzaakt een significante factor in de prognose (bijvoorbeeld het risico van ziekte in de schildklier of het risico van afscheiding van schild- klierhormoon). Infecties, ketose, beroerte, longembolie en andere).

Het sterftecijfer tijdens de doorbraak van de schildklier is hoog en bedraagt maar liefst 30-50 procent. Daarom is het belangrijk om te voorkomen en niet te leiden tot de ontwikkeling van een doorbraak van de schildklier bij mensen die lijden aan hyperthyreoïdie, wat mogelijk is met een vroege diagnose en een goede behandeling van deze ziekte.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*