Chronische zonne-veranderingen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De groep van chronische zonne-laesies omvat 3 ziektebeelden, die in feite klinische varianten van hetzelfde ziekteproces van verschillende intensiteit en natuurlijk zijn. De onderscheidende kenmerken zijn aanhoudende lichtreacties, zonne-eczeem en actinisch reticuloid.

Resistente lichtreacties

Aanhoudende lichtreacties zijn chronische eczeemlaesies die beperkt zijn tot gebieden waar direct zonlicht wordt toegepast, hoewel ze ook zelden zonlichtgebieden kunnen treffen (dit kan te wijten zijn aan de mogelijkheid dat sommige stralingslengten door kleding gaan).

Het vermoeden bestaat dat chronische veranderingen in de reactie van de zon op eerder onbekende foto-allergenen en langdurige persistentie van de epifyten het gevolg zijn van de aanwezigheid van sporenhoeveelheden allergenen in de lichaamsweefsels of de vorming van zogenaamde “allergenen” ” . immunologische geheugencellen die in het bloedserum circuleren.

Het verloop van chronische veranderingen in de zon is extreem chronisch, de ziekte kan een impact hebben op de beperking van het dagelijks leven en de activiteit. In sommige gevallen is er een contactallergie, vooral voor chroom en sommige stoffen van plantaardige oorsprong.

Zonne-eczeem

Zonne-eczeem daarentegen is een term die wordt gebruikt om soortgelijke, maar niet chronische, veranderingen van acute of subacute aard te beschrijven (het basiscriterium voor het onderscheiden van persistente lichtreacties van zoneczeem is het tijdstip van optreden van huidlaesies in de loop van de ziekte).

Actinisch reticuloid

Actinisch reticuloïde wordt daarentegen gekenmerkt door een zeer chronisch proces, dat voornamelijk voorkomt bij ouderen, voornamelijk mannen, die diepe druppellaesies ontwikkelen die lijken op tumorlaesies die op de huid voorkomen tijdens het verloop van het syndroom van Sezary.

In uitzonderlijke gevallen kan lymfoom zich ontwikkelen op het oppervlak van dergelijke huidlaesies. De diagnose van de ziekte is gebaseerd op de aanwezigheid van eczema-laesies in verschillende stadia van ontwikkeling op typische locaties, voornamelijk op locaties die zijn blootgesteld aan zonlicht.

Behandeling van actinisch reticuloid

De behandeling van actinisch reticuloid is gebaseerd op de toediening van bèta-caroteen van het vroege voorjaar tot de herfst, wat een beschermend effect heeft en vaak recidieven voorkomt. De nadelige bijwerking van het medicijn is geelgroene huidverkleuring. Bij de behandeling van de ziekte wordt ook bestraling gebruikt, gericht op de gewenning van de huid.

Dit moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren, omdat sommige patiënten deze therapie niet goed verdragen. In zeer ernstige gevallen wordt toediening van immunosuppressieve geneesmiddelen aanbevolen (bijvoorbeeld: antibiotica, antilichamen). Cyclosporins), die krachtige farmacogenen zijn maar een hoger risico op bijwerkingen hebben. Het gebruik van zonnebrandcrème wordt ook aanbevolen, maar dit is over het algemeen niet voldoende.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*