Chronische ulceratieve stomatitis

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Erosies en zweren zijn kenmerkend voor chronische en ulceratieve orale ontsteking. Typische locaties zijn de slijmvliezen van de wangen, tong, tandvlees en gehemelte. De duur van de ziekte is bijzonder lang, de laesies kunnen tot 20 jaar duren. De ziekte vindt plaats met perioden van remissie en terugval.

Pijn kan ernstig verergeren, waardoor het vaak moeilijk wordt voor patiënten met chronische ulceratieve orale ontsteking om te eten. De algehele status van de patiënten blijft echter goed.

Diagnose van chronische ulceratieve orale ontsteking

Het is mogelijk om een goede diagnose te stellen na de aanwezigheid van erosies of zweren op de slijmvliezen van de mondholte, het extreem chronische verloop van de ziekte en immunologische onderzoeken, die doorslaggevend zijn.

Bij de differentiatie van chronische ulceratieve orale mucositis moet rekening worden gehouden met andere aandoeningen met vergelijkbare klinische symptomen, zoals lichen planus, aften, met littekens vormende pemfigoïden en pemphigus. Het immunopathologisch onderzoek is anders.

Behandeling en prognose bij chronische ulceratieve orale ontsteking

Positieve therapeutische effecten kunnen worden waargenomen na de toediening van antimalariamiddelen, bijvoorbeeld: anti-malaria medicijnen, antibiotica en antibiotica. chloroquine, inclusief kleine doses glucocorticosteroïden. Sterilisatoren die worden gebruikt bij monotherapie zijn over het algemeen niet effectief.

Prognose bij chronische ulceratieve orale ontsteking is gunstig, ondanks het feit dat het klinische verloop van de ziekte extreem lang is. De toegepaste behandeling is over het algemeen effectief en leidt tot de stopzetting van de laesies, hoewel er gevallen van therapieresistentie zijn.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*