Chronische ontsteking van de bronchiën

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Chronische bronchitis is een van de meest voorkomende obstructieve ziekten van de longen. De hoofdoorzaak van de ziekte is tabaksrook. Talrijke studies hebben een verband aangetoond tussen de beschadiging van longventilatie en het aantal gerookte sigaretten.

Een bijkomende factor is de onbalans in de longen en antprotease in de longen. Bij kinderen zijn de meest voorkomende factoren die bronchitis veroorzaken: rhinoviruses, RS-virussen, Parainfluenza-virus, Influenza Virus.

In de volgende stadia van chronische bronchitis werden nadelige veranderingen in mannelijk transport waargenomen. In de beginfase is er een verhoogde secretie van slijm en verminderde functie van de wimpers. Daarna wordt de mascara vernietigd. Er treedt cellulaire metaplasie op, d.w.z. het meerrijige cilindrische epitheel van de bronchiale mucosa transformeert in een meerlagig plat epitheel. Op deze manier stagneert slijm in de luchtwegen. De longen zijn lokaal overmatig opgeblazen en er zijn uitbraken van atelectasis. Pneumokokken en Haemophilus influenzae-infecties komen vaak voor bij patiënten.

Symptomen van chronische bronchitis

Symptomen van chronische bronchitis omvatten
– hoesten met slijmoplossend slijmvlies, dat in de volgende fase van de ziekte in olie verandert;
– Inspanningsdyspnoe, later dyspnoe verschijnt, rust dyspneu;
– symptomen vergelijkbaar met Astma;
– pulmonaire zwelling als gevolg van toegenomen bronchiale turnover;
– vesiculair geruis, droge beroertes, fluittonen, groeven tijdens lichamelijk onderzoek, vooral in de lagere delen van de longen.

Diagnose van chronische bronchitis

In het radiologische beeld van chronische bronchitis, is er een verhoogde tekening van de lagere delen van de longen. In gevallen waar emfyseem ook aanwezig is, zijn de pulmonaire velden overmatig helder, samen met een toename in de schaduw van de uitsparingen en vaten.

Chronische bronchitis wordt gediagnosticeerd als een hoest met slijm minimaal 3 maanden aanwezig is gedurende een periode van 2 jaar.

Behandeling van chronische bronchitis

De belangrijkste behandeling voor chronische bronchitis is de eliminatie van schadelijke exogene agentia. Even belangrijk is dat terugkerende infecties op de achtergrond verdwijnen en moeten worden genezen. Zuurstof wordt vaak toegediend aan patiënten.
Monika Kozak

– Algemene diagnose van inwendige ziekten “, E. i A. Brush, ed. PZWL, Warschau.
– Internet voor tandartsen “, G. Oehler, W. H. Krause, ed. PZWL, Warschau.
– Pathology “, Robbins, ed. Urban & Partner, Wrocław.
– Pediatrie ‘, B. Górnicki, B. Dębiec, ed. PZWL, Warschau.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*