Breuken van het dijbeen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Afhankelijk van de plaats van femorale botbeschadiging, kunnen verschillende soorten fracturen worden onderscheiden: femurhalsfracturen, windingfracturen, femurschachtfracturen en fracturen binnen de verdere epifyse.

Fracturen van de dijbeenhals

Fracturen in de dijbeenhals zijn kenmerkend voor ouderen als gevolg van progressieve veranderingen in de botarchitectuur, toenemende spierzwakte en verminderde fysieke fitheid. De progressie van atherosclerose in de slagaders van het centrale zenuwstelsel veroorzaakt ook het optreden van aandoeningen die de frequentie van verwondingen en breuken in de dijbeenhals beïnvloeden.

In de loop van dit soort schade is er een hoog risico op het ontwikkelen van complicaties als gevolg van langdurig verblijf in bed (longontsteking, urineweginfecties, trombo-embolie van de longen en hersenen, cardiovasculair falen, doorligwonden).

De prognose van femurhalsfracturen is gebaseerd op het gedrag of verlies van bloedtoevoer door de botbreuk. Als een dergelijke bloedtoevoer niet wordt onderhouden, moet een chirurgische behandeling worden uitgevoerd. Er is een fractuur van het hoofd, transesofageale en geschroefde halzen van het femur.

Breuk manifesteert zich in pijn in de heup en in de lies bij het proberen te bewegen in het heupgewricht aan de beschadigde zijde. De patiënt moet zijn eigen kracht niet opgeven, en significante bewegingen van puin gaan gepaard met een verkorting van de ledematen. Conservatieve behandeling is gebaseerd op het ophangen van de aangedane ledemaat aan extractiebanden gedurende een periode van ongeveer 6 weken. Zwaardere vormen vereisen een chirurgische behandeling met de introductie van het gebit of met intraoperatieve anastomose.

Turner fracturen

Screeningfracturen komen ook het meest voor bij ouderen. Evenzo kan een triviale val de oorzaak zijn van een fractuur, omdat de botten die zijn veranderd osteoporisch zijn en verzwakt door het vermogen van ouderen om snel en adequaat intensief te reageren op een fractuur. Dit type breuk is een niet-gewrichtsschade, het kan worden gedaan met een schroevendraaier of een schroevendraaier.

De symptomen zijn vergelijkbaar met die van een gebroken heupshals, met pijn in de heupen, verminderde loop en soms verkorte ledematen. Prognose is goed – deze fracturen groeien altijd samen, op voorwaarde dat het skelet-extract gedurende een periode van 8-10 weken wordt gebruikt. Het is ook belangrijk om revalidatie uit te voeren, bestaande uit buigoefeningen van alle gewrichten van het ledemaat van de patiënt.

Vaak is de aanbevolen behandeling echter de chirurgische methode voor anastomose van fracturen, vooral bij ouderen, omdat het gemakkelijker is om voor hen te zorgen en revalidatie buiten het bed van de patiënt kan al vroeg worden uitgevoerd.

Fracturen van de femurschacht

Fracturen in de femurschacht zijn meestal het gevolg van een zeer ernstig direct letsel. Uitgebreide schade aan zachte weefsels en bloedvaten treedt op, resulterend in een verhoogd hematoom. Soms moet de procedure eerst de uitroeiing van een bloeding inhouden, soms leidend tot een levensbedreigende shock.

De symptomen van dit type femorale botbreuk omvatten verkorting en significante ledemaatvervorming, pathologische mobiliteit met verhoogde dijomtrek en pijn. De behandeling van femorale molaire fracturen is chirurgisch en bestaat uit de intra-vormige anastomose van femurfragmenten met een speciale nagel. Soms is het noodzakelijk om de splinters extra te repareren om te voorkomen dat ze verschuiven.

Fracturen van verdere femurepiphysis

De meest voorkomende verdere fracturen van de femorale epifyse zijn supercraniële, intersex en geïsoleerde fracturen van de femorale condylus. Dit type schade gaat meestal gepaard met verwondingen aan omliggende weefsels en extravasatie van bloed in de vorm van intra-articulair hematoom. Sommige fracturen kunnen door het kniegewricht gaan. De behandeling is conservatief of, in sommige gevallen, operationeel (bijvoorbeeld de behandeling van een patiënt met astma). in supercraniale fracturen).
Mariusz Kłos

– Chirurgiehandleiding voor studenten “, red. Jana Fibaka, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Wiktor Degi Orthopaedics and Rehabilitation “, red. Witold Marciniak en Andrzej Szulc, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Traumatologie van het bewegingssysteem “, red. Donata Tylman en Artur Dziak, uitg.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*