Bovendien kan hartactiviteit worden verstoord

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hemochromatose is een aangeboren ziekte die meestal voorkomt bij kinderen. Het wordt autosomaal recessief geërfd. Het wordt gekenmerkt door ophoping van overmatige hoeveelheid ijzer in het lichaam, die wordt afgezet in organen zoals de pancreas of de lever.

Ingeboren hemochromatose manifesteert zich met ijzerniveaus van meer dan 20 g. deze hoge hoeveelheid is giftig als gevolg van lipideperoxidatie als gevolg van een katabolische ijzerreactie met vrije radicalen, stimulatie van collageenvorming of directe interactie met DNA leidend tot celdood.

Symptomen van hemochromatose

Hemochromatose komt vooral voor bij mannen van vóór de leeftijd van 40 jaar. Veroudering: – verjaardag. Hepatitis, huidverkleuring, buikpijn, bloedglucosestoornissen (zelfs diabetes) en atypische artritis verschijnen. Bovendien kan de hartfunctie verminderd zijn.

De meeste van de bovengenoemde symptomen van hemochromatose kunnen te wijten zijn aan hypotensie van de geslachtsklieren, wat ook leidt tot verlies van seksuele drift en impotentie bij mannen en verlies van menstruatie bij vrouwen.

Laat in de loop van de hemochromatose ontwikkelt zich een klassiek drietal symptomen: cirrose van de lever met hepatomegalie, diabetes, huidverkleuring.

Behandeling van hemochromatose

Het verloop van hemochromatose kan worden veranderd door bloeding en het gebruik van ijzerchelerende verbindingen.
Monika Kozak

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*