Boomziekte (coeliakie)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Viscerale ziekte (coeliakie, coeliakie, glutenintolerantie, gluten-enteropathie, viscerale spoil) is een syndroom van symptomen van absorptiestoornissen. Het veroorzaakt schade aan de darmvlokken. Deze ziekte wordt veroorzaakt door intolerantie voor gluten in granen. Viscerale ziekte is geassocieerd met overmatige immuunrespons op gliadine (glutenfractie, tarwefractie).

Viscerale ziekte (coeliakie) ontstaat meestal bij kleine kinderen en 50+. oud. Wanneer graanproducten worden toegediend aan jonge kinderen, is er overvloedige ontlasting en gewichtsverlies. Na verloop van tijd leidt de ziekte tot significante cachexie, onomkeerbare darmbeschadiging (verlies van darmflora) van anemie, avitaminosis, anorexia en veranderingen in dispositie.

Viscerale ziekte komt zeer zelden voor, meestal bij vrouwen.

Soorten viscerale aandoeningen

– Bloei – bij jonge kinderen,
– verwaarloosd – bij personen die niet-systematische behandeling ondergaan,
– latent – geen symptomen zichtbaar,
– late manifestatie.

Symptomen van viscerale ziekte

De meest voorkomende symptomen van viscerale aandoeningen zijn chronische diarree, symptomen van verminderde absorptie, vette ontlasting. Patiënten zijn verzwakt, hebben bloedarmoede, verliezen gewicht, hebben botten verzacht. Bij kleine patiënten worden halfvloeibare en stinkende ontlasting, gebrek aan gewichtstoename en grote en opgeblazen buik waargenomen. Kinderen zijn traag en gevoelig. CzAsami kan een tetanie zijn.

Behandeling van viscerale ziekte

Patiënten met coeliakie worden gedwongen een glutenvrij dieet te volgen, dat bestaat in de volledige en ononderbroken eliminatie van glutenbronnen, d.w.z. tarwe, rogge, gerst en haver uit voedsel. Er moet ook aandacht worden besteed aan verborgen glutenbronnen, d.w.z. producten die zijn afgeleid van de bovengenoemde granen, zoals bier, specerijen, alcoholen, conserven, enz. Zuivelproducten moeten worden vermeden.

Het dieet kan omvatten: sojabonen, maïs, gierst, rijst, aardappelzetmeel. In de meeste gevallen leidt een glutenvrij dieet tot het verdwijnen van symptomen van viscerale ziekte en tot de regeneratie van het darmslijmvlies. Het dieet moet gedurende het hele leven worden toegepast.
Monika Kozak

– Interne ziektes “, Andrzej Szczeklik, ed. Practical Medicine, Krakow.
– Interne ziekten “, Franciszek Kokot, ed. PZWL Medical Publishing House, Warschau.
– Algemene diagnose van inwendige ziekten “, E. i A. Brush, ed. PZWL, Warschau.
– Internet voor tandartsen “, G. Oehler, W. H. Krause, ed. PZWL, Warschau.
– Pediatrie ‘, B. Górnicki, B. Dębiec, ed.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*