Astma Pull-through (doortrek dichotomie)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Astma bronchiaal (bronchiale luchtpijp, Astma bronchiale) is een aandoening van de luchtwegen, gemanifesteerd door aanvallen van uitademingsdyspneu als gevolg van bronchiale spiercontractie en mucosaal oedeem met de opdrijving van dicht slijm, vaak vergezeld van kenmerkende scheurvorming en luidruchtig gefluit tijdens aanvallen. De ziekte wordt veroorzaakt door bronchiale hyperactiviteit. De pathogenese van de ziekte is heterogeen.

De bronchiale luchtpijp is een chronische ziekte en het gevolg is een verzwakking van de efficiëntie van het lichaam. Gevorderde bronchiale dichotomie wordt gevolgd door emfyseem van de longen en hypertrofie van de rechterkant van het hart.

De oorzaak van astma-aanvallen is niet volledig verklaard. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het immuunsysteem en aan verstoringen in de werking van het bèta-adrenerge systeem.

Mensen met bronchiale dichotomie ontwikkelen vaak andere allergische ziekten, zoals hooikoorts, urticaria of Qunicke-oedeem, en in de perioden tussen aanvallen vertonen ze tekenen van bronchiale infectie. Sommige patiënten vertonen echter geen afwijkingen in de intervallen tussen de aanvallen van de glandis.

Allergie wordt een speciale rol toegeschreven als oorzaak van bronchiale astma. Astma kan optreden m. onder andere onder invloed van sensibilisatie naar geuren, fruit of voedsel. Allergene factoren die aanvallen van de bronchiale luchtpijp veroorzaken, omvatten ook bacterieel eiwit.

Volgens de theorie van de bèta-adrenerge blokkade (vandaag behandeld als een soort enzymopathie), met betrekking tot de pathogenese van bronchiale astma, is de gevoeligheid van bèta-adrenerge receptoren veranderd bij patiënten met bronchiale luchtpijp. De oorzaken van deze wijziging zijn te wijten aan verworven factoren of genen. Dit stimuleert de paraplucomponent, die bronchiale samentrekking veroorzaakt. Als er chemische of neurohormonale mediatoren vrijkomen, is de balans van catecholamine verstoord en ontwikkelt zich het klinische beeld van astma.

Symptomen van bronchiale astma

Een kenmerkend symptoom van bronchiale astma zijn terugkerende aanvallen van respiratoire kortademigheid, die zelfs tot enkele uren kan duren. Wanneer lucht in de longen wordt gezogen, maakt de patiënt luide geluiden. Dit gaat gepaard met knijpen en uitspreiden in de borst, dyspnoe, hoesten en spuwen van het slijm. Tijdens het medisch onderzoek van de longen, zult u het geluid van het trommelvlies, de verlenging van de uitlaatfase en de verzwakking van het vesiculaire respiratoire geruis opmerken.

Astma-aanvallen kunnen worden geclassificeerd op basis van de snelheid waarmee ze optreden. Als het begin van de aanval een milde vorm aanneemt en de ademhalingsproblemen geleidelijk optreden, worden ze veroorzaakt door de infectie, terwijl gewelddadige aanvallen worden veroorzaakt door contact met een allergeen.

Astma-aanvallen gaan meestal gepaard met een versneld sinusritme met zichtbare rechterventrikel en atriale overbelasting, luchtwegobstructie en respiratoire alkalose. Acute Astma-aanvallen kunnen respiratoire acidose tot gevolg hebben. Deze veranderingen komen alleen voor tijdens aanvallen.

Typen bronchiale astma

Astma Extrinsieke bronchiale (onder andere Astma) atopische Astma (extrinsieke astma) is gebaseerd op de inductie van allergenen hoofdzakelijk via de uitlaatroute. Het manifesteert zich vooral in de eerste jaren van het menselijk leven. Bij patiënten vertonen huidtesten vaak reacties met typische inhalatie-allergenen, evenals eosinofilie en een lichte toename in IgE-niveaus.

De sleutelrol in het mechanisme van extrinsieke astma-vorming wordt toegeschreven aan onmiddellijke reacties geïnduceerd door IgE. Mediatoren worden vrijgegeven als gevolg van de reactie van allergenen en IgE-antilichamen.

Astma intrinsiek astma. De pathogenese is tot nu toe onbekend, maar virale en bacteriële bronchiale infecties worden voornamelijk verdacht van het veroorzaken van de ziekte. Het ziekteproces is sneller dan dat van atopische bronchiale astma. Intra-derivative astma wordt het vaakst gemeld door mensen van 35 jaar en ouder. oud.

Astma geïnduceerd door acetylsalicylzuur. Er zijn gevallen bekend van overgevoeligheid van Astmatyks voor aspirine en voor sommige ontstekingsremmende geneesmiddelen m. onder andere inomethacine, mephenamaat, pyralgine, fenoprofen en ibuprofen, waar kort na gebruik een snelle Astma-aanval optreedt, samen met oogtranen en rhinitis. Overgevoeligheid voor het medicijn is familie-gerelateerd en manifesteert zich vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd.

Diagnose van astma

In het geval van diagnose van de oorzaken van atopisch astma, worden inhalatietests met individuele allergenen uitgevoerd tussen aanvallen. De differentiële diagnose houdt rekening met die ziekten waarbij dyspnoe het belangrijkste symptoom is.

Astma behandeling

Astma kan in slechts enkele gevallen tot de dood leiden, maar het kan de efficiëntie van het lichaam aanzienlijk verminderen, wat zich vertaalt in het onvermogen om een deel van het werk uit te voeren. De behandeling is voornamelijk gebaseerd op de detectie van sensibiliserende agentia of de verwijdering van ziekte-uitbraken. Prognoses zijn grotendeels afhankelijk van het type astma. In het geval van extrinsiek astma heeft de patiënt waarschijnlijk een effectieve therapie en genezing.

Specifieke sensibilisatie is gebaseerd op het gebruik van injecties met een allergeen dat allergische reacties bij het individu veroorzaakt. De behandeling duurt enkele jaren en de doses worden voor elke patiënt afzonderlijk gekozen. Dit type behandeling wordt meestal gebruikt voor allergische reacties op stuifmeel van windbestuivende planten of stof.

Behandeling van acute astma-aanvallen

In het verleden werden goede resultaten bij de behandeling van astma-aanvallen verkregen na adrenalinetoediening, maar vandaag wordt deze methode zeer zelden gebruikt en is deze vervangen door nieuwe inhalatiemedicijnen, zonder de bijwerking van het stimuleren van het cardiovasculaire systeem, dat werd verstrekt door adrenaline.

Momenteel is de behandeling van acute bronchiale astma-aanvallen gebaseerd op het gebruik van sympathicomimetrische amines en methylxanthine.

Sympathometrische aminen verbreden de bronchiën, stimuleren hun bèta-adrenerge receptor, beperken de productie van histamine en beïnvloeden bronchiale lichtvernauwing. Van deze geneesmiddelen worden isopropyllo-norrenalinederivaten het meest gebruikt en worden ze bij inhalaties gebruikt. Het effect van geneesmiddelen is onmiddellijk en duurt maximaal twee dagen.

Het gebruik van aminofylline (intraveneus geïnjecteerd of in zetpillen) resulteert in onmiddellijke bronchiale dilatatie.

In geval van een gebrek aan effecten na toediening van sympathomimetica en aminofylline, wordt de patiënt meestal opgenomen in het ziekenhuis. Het ziekenhuis gebruikt zuurstof, antibiotica (als er waarschijnlijk een infectie zal optreden), calcium (kalk), antihistaminica of corticosteroïden.
Corticosteroïden worden alleen gebruikt als: andere behandelingsmethoden falen, in de aanwezigheid van Astma en bij ernstige aanvallen, waardoor het leven van de patiënt in gevaar wordt gebracht.

Bij acute astma-aanvallen wordt astma niet gebruikt voor sedativa. Bij patiënten met Astma, bij wie geen verbetering optreedt na toediening van geneesmiddelen of symptomen van astma kan de dood veroorzaken, moet een intensieve therapie worden uitgevoerd in gespecialiseerde centra met de mogelijkheid van endotracheale intubatie en bronchiale secretie-extractie.
Zhaneta Malec

Opmerkingen Astma bronchiaal

Kiel * 2008-10-14 06:58

Ik ben het eens. Ik was 17 jaar lang allergisch. waar ik nooit een test had gehad, liet de dokter me weten dat ik moest komen als ik verkouden was, enz. en dan voegden we ons toe aan de lijst met allergielijders (gras, stuifmeel, oksel van de kat, enz.). ) na 17 jaar, toen ik zonder enige hulp begon te persen, was er zo’n actie in onze kliniek en kreeg ik een gratis coupon voor de otolaryngoloog. pas na zijn tussenkomst werd ik doorverwezen naar een allergoloog waar ik werd gevraagd om onderzoek te doen naar waar ik allergisch voor ben, spirometrie. Ik heb astma en mijn schijven zijn dag en nacht. Zelfs als ik het niet wist, zou je de bushalte 10 meter geleden bereiken, toen ik nog op de middelbare school zat, het maakte me moeilijk en natuurlijk adembenemend *. Hier is mijn huisarts schuldig, maar ik denk niet zo veel na over de gevolgen. en wat betreft de wachtrijen bij de kliniek, heeft een bloedbad al plaatsgevonden. Ik groet u.

zabka30 | 2008-10-21 05:55

Ik heb onlangs een probleem met Astma gehad, verstikking is erg slecht voor mij. zoveel als het maken van een normaal konijn. Het helpt me om een zelfgemaakte manier te inhaleren: 2 likt zeezout voor 2 glazen kokend water en injecteer het tot het water minder dan kookt. Het helpt me heel erg, het gebruikt twee keer per dag. Ik raad het aan. Ik groet u.

Becia | 2008-10-24 12:02

Ik heb 10 jaar pauze gehad sinds september. Ik heb weer astma-aanvallen elke keer dat het slechter wordt, maar de medicijnen werken minder en ik weet niet wat ik moet doen, vooral omdat het hart steeds meer pijn doet.

Ziekte 2008-11-14 12:56

Ik ben 13 jaar oud. Ik ben al 4 jaar allergeen (formeel) maar word ervan verdacht een allergeen te zijn sinds mijn geboorte. Ik heb nog nooit eerder tests gedaan. Ik ben in klasse 4 begonnen met hoesten en heb kortademigheid.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*