Artritis in vijvers

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het degeneratieve proces in de gewrichten geeft mogelijk lange tijd geen klinische symptomen, omdat het gewrichtskraakbeen niet geïnnerveerd is. Pijnproblemen treden op wanneer ontsteking van het gewricht ontstaat of wanneer de aangrenzende gewrichtsstructuren zich opnieuw ontwikkelen. Pijn treedt op als je beweegt en langzaam verdwijnt.

In zwaardere vormen kan het ook liggend lijken, waardoor u vaak niet in slaap valt. Een typisch kenmerk is de zogenaamde “zachte landing”. beginnende pijn of pijn in de eerste bewegingen – de kwalen zijn het meest hevig tijdens de eerste bewegingen na de periode van immobilisatie in de gewrichten.

De zeldzame symptomen van artrose kunnen zijn dilatatie en deformatie van botcontouren of exsudatie in het gewricht. Bovendien zijn de structuren die door de ziekte zijn getroffen pijnlijk tijdens het onderzoek en is er een beperking op mobiliteit. Tijdens beweging wordt knetteren vaak gedetecteerd.

Artritis wordt meestal veroorzaakt door een of meerdere gewrichten en wordt zelden gegeneraliseerd. De meeste locaties hebben dezelfde klinische symptomen. Bij een degeneratieve heupziekte is de pijn gelokaliseerd in elk deel van de dij, maar vaker in de voorkant. In het geval van een aandoening van het kniegewricht worden klachten gerapporteerd op het niveau van de knie en de benen.

Diagnose van artritis

De diagnose van artrose is gebaseerd op een correcte en accurate medische geschiedenis en een klinisch onderzoek van de patiënt. De diagnose wordt bevestigd door de waargenomen veranderingen in het radiologisch onderzoek. Bij laboratoriumtests is de belangrijkste analyse de vloeistof die wordt afgenomen van het gewricht dat het ziekteproces ondergaat. Klinische en radiologische veranderingen zijn kenmerkend voor degeneratieve ziekten en vereisen daarom zelden differentiatie van andere gewrichtsaandoeningen.

De detectie van kenmerkende laesies bij radiologisch onderzoek, bij afwezigheid van klinische symptomen, is geen indicatie voor de diagnose van artrose. De differentiaaldiagnose moet aandoeningen omvatten zoals periarticulaire weefselveranderingen, verwondingen, gewrichtsinfecties, bloedbloedingen, vroege multi-articulaire ontstekingsveranderingen, reumatoïde artritis, metabole ziekten, fibromyalgie of reumatische polymialgie.

Behandeling van osteoartritis

Artritis moet worden behandeld om pijn te minimaliseren en tegelijkertijd een goede fysieke conditie te behouden. De behandeling omvat niet-farmacologische, farmacologische en chirurgische behandelingen.

Niet-farmacologische behandeling heeft betrekking op de opvoeding van de patiënt en zijn familie, bij obese mensen op een degelijk dieet dat obesitas voorkomt, evenals op revalidatie en geschikt schoeisel en orthopedische benodigdheden (krukken, wandelstokken, schoencorrectie-inzetstukken).

Geneesmiddelen omvatten paracetamol, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, opioïden, glucocorticosteroïden aan de aanbodzijde en langzaam werkende geneesmiddelen (maar er is geen bewijs van werkzaamheid): glucosaminesulfaat, chondroïtinesulfaat en diacereïne.

Prognose van osteoartritis in gewrichten

Prognose bij artrose verwijst naar het risico van blijvende invaliditeit. Vroege en juiste behandeling en adequate orthopedische voorzieningen verbeteren de prognose. De ziekte vordert echter ongeacht het type therapie en na verloop van tijd leidt dit tot een vermindering van de efficiëntie en kwaliteit van leven van patiënten.

Artritis heeft geen directe invloed op de levensverwachting. Preventie van obesitas op jonge leeftijd, het verwijderen van secundaire oorzaken van de ziekte en het corrigeren van abnormale belastingen op gewrichtsoppervlakken zijn geassocieerd met een lagere incidentie van artritis en een mildere kuur van artritis.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*