Anemie bij chronisch nierfalen

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Bloedarmoede bij chronisch nierfalen manifesteert zich met symptomen die vergelijkbaar zijn met die bij andere patiënten met een verlaagd hemoglobinegehalte.

Het volgende kan in de loop van de aandoening optreden: zwakte, vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid, vermoeidheid en versnelde hartslag (in gevallen van een bepaalde intensiteit).

Bovendien kunnen concentratie- en aandachtsstoornissen alsmede pallorgenese van de huid en slijmvliezen optreden.

Bijkomende symptomen omvatten chronisch nierfalen en complicaties die zijn geassocieerd met de onderliggende ziekte, die van invloed kan zijn op een verscheidenheid aan systemen en organen.

Erkenning van anemie bij chronisch nierfalen

Anemie van chronische nierinsufficiëntie wordt gediagnosticeerd als het hemoglobinegehalte te laag is (vrouwen worden anders genormaliseerd en mannen boven de 70 worden anders genormaliseerd). (bijvoorbeeld jaar van leeftijd en jonger).

Bloedarmoede moet vroegtijdig worden gediagnosticeerd en behandeld, omdat het een belangrijke risicofactor is voor linkerventrikelhypertrofie en een aanzienlijke invloed heeft op het dagelijks functioneren.

De diagnose van chronische renale anemie vereist ook een aantal andere onderzoeken om de ernst van chronisch nierfalen vast te stellen en andere complicaties te identificeren die met de aandoening zijn geassocieerd.

Behandeling van bloedarmoede bij chronisch nierfalen

Therapie van bloedarmoede bij chronisch nierfalen is gericht op het verhogen van het hemoglobinegehalte. Het bereiken van dit doel maakt de toediening van ijzervoorbereidingen mogelijk, omdat aanvullende tekorten van dit element in het lichaam vaak leiden tot het verkrijgen van streefwaarden voor hemoglobine.

Het orale gebruik van ijzer is mogelijk niet voldoende vanwege de frequente coëxistentie van absorptiestoornissen bij patiënten met chronisch nierfalen. In dergelijke gevallen kan intraveneuze toediening de meest effectieve oplossing zijn.

Bovendien zijn andere farmacologische middelen gebruikt voor het stimuleren van de bloedtoevoer, bijv .: de bloedglucose-metaboliser, het bloedglucose metabolisme metabolisme metabolisme metabolisme metabolisme metabolisme metabolisme metabolisme. menselijke recombinante erytropoëtine of darbepoethine. Nadat de hemoglobineconcentratie is genormaliseerd, moeten onderhoudsdoses worden voortgezet.

Het gebruik van rode bloedcelformuleringen is echter geassocieerd met een aantal bijwerkingen en wordt niet aanbevolen bij alle patiënten met anemie die zich ontwikkelen tijdens nierfalen.

Prognose van bloedarmoede bij chronisch nierfalen

De prognose van anemie bij patiënten met chronisch nierfalen is voornamelijk afhankelijk van de ernst van nierdisfunctie en de co-existentie van andere ziektecomplicaties.

Vaak is bloedarmoedetherapie effectief en neemt de hemoglobineconcentratie toe tot de gewenste waarden. Helaas vereisen de verstoringen in de rode bloedceleconomie chronische en vaak continue therapie.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*