Allergische en biochemische respiratoire veldreacties

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

De Wereldgezondheidsorganisatie definieert bijwerkingen als alle ongunstige, onbedoelde reacties die optreden na toediening van een geneesmiddel in een dosis die wordt aanbevolen voor gebruik als een preventie, diagnose of behandeling, ongeacht de wijze van toediening.

In de luchtwegen zijn deze bijwerkingen ongeveer een paar procent van alle gemelde gevallen. De lijst met geneesmiddelen bevat enkele honderden stoffen die bij een bepaalde patiënt met een andere frequentie een bijwerking kunnen veroorzaken.

Geneesmiddelen die in de voorhoede van deze lijst voorkomen en meestal geneesmiddelenreacties in het ademhalingssysteem veroorzaken, omvatten cytostatische geneesmiddelen (gebruikt bij kankertherapie), amiodaron en bètablokkers (toegediend in het geval van hart- en vaatziekten) en sommige niet-steroïde anti-geneesmiddelen. ontstekingsremmers.

Allergische of biochemische mechanismen zijn verantwoordelijk voor de oorzaken van de reactie. Soms is het niet mogelijk om het proces uit te leggen dat verantwoordelijk is voor het optreden van door geneesmiddelen geïnduceerde reacties in het ademhalingssysteem.

Symptomen van allergische en biochemische geneesmiddelenreacties in de luchtwegen

Vaak treden bronchiale contractie en snelle hoest op na het gebruik van een farmacologisch middel. Geneesmiddelen uit de groep van niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen en bètablokkers zijn meestal verantwoordelijk voor deze reactie. Een geïsoleerde hoest, zonder bronchiale contractie, kan optreden na het toedienen van bloeddrukverlagende middelen (blokkering van het enzym dat angiotensine omzet).

Zelfs na medicatie kan bronchitis ontstaan of kunnen de interstitiële laesies van het longweefsel optreden (bijvoorbeeld in de vorm van een bronchiale laesie). eosinofiele infiltraties, georganiseerde pneumonie), leidend tot fibrose. Deze aandoeningen gaan vaak gepaard met systemische symptomen zoals verhoogde lichaamstemperatuur, verlies van eetlust en gewicht en versnelde daling van de rode bloedcellen (ESR). Na het gebruik van sommige geneesmiddelen ontwikkelt zich niet-cardiogeen longoedeem (dat wil zeggen oedeem van extra-acardiale oorsprong). Deze complicatie brengt het leven van de patiënt direct in gevaar.

Bovendien treden medicijnreacties op in de longvaten. Dientengevolge ontwikkelen longblaasjesbloedingen en pulmonale hypertensie met symptomen. Als gevolg van veranderingen in de pleura rapporteren patiënten pijn tijdens het ademhalen en verminderen ze de mogelijkheid van longuitbreiding na diepere inspiratie. Na het gebruik van sommige medicijnen lijken ademhalingsproblemen op symptomen in de loop van systemische lupus erythematosus.

Diagnose van allergische en biochemische geneesmiddelenreacties in de luchtwegen

Vaak is het moeilijk om een goede diagnose te stellen vanwege de gelijkenis van de symptomen van de basisziekte van de patiënt met de symptomen die karakteristiek zijn voor de reactie na geneesmiddelen die bij deze ziekte worden gebruikt. Soms neemt de patiënt meerdere geneesmiddelen tegelijkertijd in en het is onmogelijk om alle preparaten te stoppen om bijwerkingen te elimineren.

De mate van ernst van de processen hangt gewoonlijk niet af van de dosis van het ingenomen medicijn, wat het bovendien moeilijk kan maken om een juiste diagnose te stellen. Eerste reacties kunnen slechts enkele dagen nadat een nieuw medicijn is geïntroduceerd, optreden. Tijdens het diagnostische proces moet eraan worden herinnerd dat de bijwerkingen niet vergelijkbaar zijn met het aangegeven effect van het betreffende geneesmiddel.

De reactie gaat vaak gepaard met typische allergische mechanismen en symptomen die typisch zijn voor overgevoeligheid veroorzaakt door een aantal niet-specifieke factoren. Om de diagnose te bevestigen, kunnen provocatieve onderzoeken worden uitgevoerd, maar alleen als het gebruik van een geneesmiddel waarvan wordt vermoed dat het bijwerkingen ontwikkelt, in de desbetreffende entiteit strikt is aangegeven.

Dergelijke tests mogen alleen worden uitgevoerd in ziekenhuizen onder speciaal toezicht die nodig zijn in het geval van de ontwikkeling van een toestand die de gezondheid of het leven van de patiënt in gevaar brengt, na provocatie met een specifiek farmacologisch agens.

Behandeling van allergische en biochemische respiratoire geneesmiddelreacties

De enige effectieve manier om met de diagnose van ongunstige allergische of biochemische reacties op een farmacologisch preparaat om te gaan, is door het toedienen van het product stop te zetten en te voorkomen dat het in de toekomst wordt gebruikt.

In geval van ernstige aandoeningen, wordt het aanbevolen om glucocorticosteroïden te gebruiken, die de symptomen van de ziekte verlichten. Bovendien wordt, in het geval van ernstige klinische aandoeningen, de behandeling ondernomen om specifieke ziektesymptomen tegen te gaan.

Prognose van allergische en biochemische geneesmiddelenreacties in de luchtwegen

Prognose varieert en is afhankelijk van de specifieke klinische situatie. Direct levensbedreigende nadelige prognoses omvatten verhoogd bronchospasme en niet-cardiogeen longoedeem. Het is noodzakelijk om de patiënt te informeren over een abnormale reactie van het organisme na inname van het betreffende geneesmiddel om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen wanneer hetzelfde farmacologische preparaat wordt herhaald.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*