Allergie voor insecten

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Er zijn verschillende soorten reacties van insectensteken. Onder normale omstandigheden ontwikkelt zich slechts een niet-allergische lokale reactie die wordt gekenmerkt door erytheem, pijn en soms jeuk en lichte zwelling op de plaats van de beet. De laesies trekken zich na enkele uren terug (de reactie kan na enkele dagen nog steeds aanwezig zijn) en deze niet-allergische reacties hebben praktisch geen klinische betekenis.

Een hoge lokale respons wordt gedefinieerd als een aandoening met een oedeem van meer dan 10 centimeter in diameter en aanhoudende meer dan één dag met bijbehorende symptomen, met name rillingen, koorts en hoofdpijn. Bovendien kan de beet secundair zijn aan een anafylactische of toxische reactie van het lichaam (het komt voornamelijk voor na het steken van enkele tientallen insecten met korte tussenpozen, afbraak van de skeletspieren, schade aan de hartspier, lever, nieren of de ontwikkeling van endovasculaire meervoudige stolling (DIC) ) kan gebeuren).

Een ongewone reactie kan optreden in de vorm van polyneuropathiesyndromen, hyperplasie of vasculitis, maar dit is uiterst zeldzaam. De eerste symptomen van anafylactische reacties ontwikkelen zich meestal enkele minuten na de beet, maar verdwijnen na een paar uur volledig. Klinisch verloop wordt zelden waargenomen bij twee fasen van exacerbatie van ziektesymptomen, gedeeld door een asymptomatisch stadium.

Bovendien moeten huidtests en serum-specifieke klasse E-antilichamen tegen de chemische stoffen van het insectengif dat de patiënt bijt, met positieve resultaten worden uitgevoerd.

Behandeling van insectenallergie

De behandeling van allergie voor insecten vereist een snelle en effectieve behandeling onmiddellijk na de beet. Als een insect (bij) een steek heeft achtergelaten, moet deze onmiddellijk worden verwijderd. Niet-allergische, veel voorkomende lokale reacties op insectengif vereisen geen therapeutische behandeling en worden niet geassocieerd met een bedreiging voor de gezondheid of het leven van de patiënt.

Bij ernstige lokale laesies wordt het aanbevolen om koude wraps te gebruiken, die pijn en zwelling van het bijtgebied of lokaal toegediende glycoïden verminderen (naast pijn verlichten, ook jeuk van de huid verminderen). Anti-histamines kunnen oraal worden gebruikt en steroïden worden alleen oraal toegediend in het geval van uitgebreide en ernstige lokale laesies (bijv. In het geval van een hyperbaar medicijn, in het geval van een hyperbaar medicijn, of in het geval van een hyperbaar medicijn) . prednison ) .

Zodra de symptomen die direct verband houden met insectenbeten zijn vervat, moet de patiënt worden geïnformeerd over het risico van verdere beten, moet toekomstige prikkeling worden voorkomen (door nesten te verwijderen, niet rond netelroos, niet buitenshuis eten en het nemen van speciale voorzorgsmaatregelen) en een eerste hulpkit moet worden verstrekt (m). onder andere met adrenaline voorgevulde spuit, antihistaminica en glycoïden) in geval van insectenbeten.

Gedesensibilisatie van de patiënt is gebruikt met methoden die allergische reacties verminderen. Dit is de enige manier om de oorzaak van de reactie effectief te behandelen, niet de symptomen. Sensibilisatie beschermt de patiënt tegen anafylactische reacties bij herhaalde beten.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*