Allergie voor geneesmiddelen (poolallergie)

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Geneesmiddelallergieën (allergie voor geneesmiddelen) worden veroorzaakt door antigeen-antilichaamreacties die verband houden met het medicijn dat wordt ingenomen. Allergie is niet de meest voorkomende oorzaak van medicijnreacties, maar leidt tot reacties die het leven van de patiënt in gevaar kunnen brengen. Deze reacties zijn van twee soorten – systemisch of betreffen individuele organen.

Oorzaken van allergie voor medicijnen

Gewoonlijk veroorzaken de medicijnen zelf geen toename van het aantal antilichamen in het lichaam. Dit kan echter te wijten zijn aan de binding van hun metabolieten aan endogene eiwitten of soms aan polysacchariden en polynucleotiden. Het is erg moeilijk om de chemische structuur van medicamenteuze metabolieten in het lichaam te bepalen en om te bepalen welke antigeen-innovatoren zijn.

De tijd tussen het nemen van het geneesmiddel en het begin van de eerste symptomen van een allergische reactie is van groot belang voor de diagnose van antilichamen.

Klinisch beeld van drugsallergieën

Allergische systemische reacties op het medicijn omvatten anafylactische shock (allergie), septische ziekte en koorts. Dit laatste is de meest voorkomende complicatie.

Allergische reacties op individuele organen of weefsels hebben betrekking op het hematopoëtische systeem en de huid.

Allergische reacties in het hematopoëtische systeem komen het meest voor bij mensen die overgevoelig zijn voor geneesmiddelen. Als gevolg hiervan kunnen ze leiden tot bloedarmoede, trombocytopenie of granulocytopenie. Granulocytopenie wordt gekenmerkt door een snel verloop van de ziekte, een vermindering van het aantal granulocyten, koorts en amandelen ulceraties. Sommige geneesmiddelen (sedormide, kinine of kinidine) kunnen echter leiden tot trombocytopenie.

In het geval van trombocytopenie leidt het gebruik van sedromyde tot schade aan bloedplaatjes of de productie van antilichamen die het organisme van de patiënt aanvallen. Dit staat bekend als de ‘Cube of Broken Glass’. auto-immunisatie (komt slechts in enkele gevallen voor) waartoe zij behoren m. onder andere immunoholytische anemie.

Klinische laesies van de huid in de loop van een medicijnallergie zijn verschillend en niet-specifiek, daarom moet elke manifestatie van huidlaesies op het moment van het nemen van farmacologische maatregelen worden overwogen in termen van allergische reactie. Deze veranderingen kunnen de vorm aannemen van eczeem, urticaria of erytheem.

Het is zeer waarschijnlijk (ondanks onvoldoende bewijs) dat de effecten van allergie-geïnduceerde geneesmiddelenreacties ook koorts, ontsteking, lymfatische en eosinofiele infiltraties van de lever en eosinofilie omvatten. Acute pneumonie kan ook een complicatie van farmacotherapie zijn.

Diagnose van allergie voor medicijnen

Diagnostische determinanten van medicijnallergie:
1) allergische symptomen verschijnen minstens 5-7 dagen na inname van dit geneesmiddel;
(2) de allergische reactie treedt op nadat een kleine dosis is toegediend;
(3) de reacties zijn niet duidelijk gerelateerd aan het beoogde gebruik van het geneesmiddel;
4) de symptomen van de reactie verschijnen kort na de volgende doses van het geneesmiddel;
5. allergische symptomen kunnen bij een patiënt worden veroorzaakt door geneesmiddelen met een zeer nauwe chemische structuur voor het geneesmiddel waarvoor de patiënt allergisch is;
(6) de symptomen moeten ook typische allergische standaardreacties omvatten die optreden als gevolg van de werking van macromoleculaire antigenen (bijvoorbeeld ‘NTB’, ‘NTB’, ‘NTB’, ‘NTB’ of ‘NTB’). urticaria) .

Tot dusverre was het niet mogelijk om een test te maken die het mogelijk zou maken om een allergische reactie op geneesmiddelen bij een patiënt ondubbelzinnig te identificeren. Huidtesten zijn alleen relevant als u allergisch bent voor penicilline en kunnen helpen bij het diagnosticeren van allergieën voor sulfonamiden, lokale anesthetica, streptomycine en bepaalde diuretica. In het geval van sensibilisatie voor andere geneesmiddelen blijft alleen de diagnose gebaseerd op een grondig interview en lichamelijk onderzoek bestaan.

Behandeling en preventie van medicijnallergie

De behandeling van geneesmiddelenallergieën is meestal gebaseerd op de terugtrekking van de apotheker die verantwoordelijk is voor het optreden van allergische symptomen.

Om een allergische reactie op geneesmiddelen te voorkomen, moet een gedetailleerde patiëntgeschiedenis worden verzameld voordat medicatie wordt toegediend en, wanneer de reactie al is opgetreden of wordt vermoed, moet relevante informatie worden vastgelegd in het ziekenhuis en de ontslaggegevens van de patiënt.

Als de patiënt al een medicijnallergie heeft ontwikkeld, is het noodzakelijk om te onthouden over mogelijke kruisreacties die kunnen optreden tijdens het gebruik van geneesmiddelen met een vergelijkbare chemische structuur (bijv. Het medicijn met een vergelijkbare chemische structuur of het medicijn met een vergelijkbare chemische structuur) . In het geval van overgevoeligheid voor penicilline, zijn cephalotine en penicilline ook af te raden.
Zhaneta Malec

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*