ACTH Ectopic Delivery System

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Het ectopische ACTH-uitscheidingssyndroom manifesteert zich gewoonlijk met typische symptomen geassocieerd met cortisolovermaat in het lichaam. Sommige gevallen vertonen echter niet alle kenmerken van het Cushing-syndroom, omdat het verloop van de ziekte soms gewelddadig is.

De dominante symptomen van het ACTH ectopische secretiesyndroom zijn algemene spierzwakte en verlaagde serumkaliumspiegels (ernstige hartritmestoornissen, constipatie en intestinale verlamming, urinestilstand en stoornissen van het zenuwstelsel, bijv. De aanwezigheid van een hartslag, abnormaliteit van het darmkanaal, enz. ) . Dit is het geval bij paresthesie, hyperactiviteit of apathie. Bovendien treedt gewichtsverlies op, verkleurt de huid tot een donkere kleur en ontwikkelt metabole alkaliteit.

Sommige gevallen kunnen traag zijn, vandaar de typische symptomen die gepaard gaan met overmatig cortisol in het lichaam. Bovendien vertoont het klinische beloop symptomen van een basisziekte, meestal longkanker, en dus zijn ademhalingsproblemen aanwezig. Andere locaties van de oorzaak van het ACTH ectopische uitscheidingssyndroom zijn geassocieerd met verschillende systemen en organen.

Herkenning van ACTH ectopisch secretiesyndroom

ACTH-ectopische uitscheidingssyndroom kan worden vermoed bij patiënten met snel oplopende symptomen geassocieerd met overmatige cortisol in het lichaam, wat gepaard gaat met verlaagde serumkaliumspiegels (hypokaliëmie) en significant verhoogde concentraties adrenocorticotroop hormoon (ACTH) en cortisol.

Bij het diagnostische proces van ectopisch ACTH-secretiesyndroom wordt ACTH-remmingstest gebruikt, waarbij geen afname van de afscheiding van dit hormoon en cortisol en de metabolieten ervan in de urine wordt waargenomen, op de tweede dag na toediening van dexamethason (onder normale omstandigheden de secretie). wordt geremd, en dus neemt de concentratie van cortisol en zijn metabolieten af). Bovendien is er geen significante toename van de ACTH-secretie na toediening van CRH, die optreedt onder fysiologische omstandigheden.

Computertomografie is gebruikt voor beeldvorming en is zeer nuttig bij het zoeken naar ACTH-tumoren (voornamelijk borst- en abdominale onderzoeken worden uitgevoerd). Bovendien helpt meer gespecialiseerde beeldvorming – receptorscintigrafie bij het vinden en lokaliseren van neuroendocriene tumoren, die ook de oorzaak kunnen zijn van ectopische ACTH-secretie.

Magnetische resonantie van de hypofyse kan soms leiden tot abnormale diagnose (hypofyse-adenoom), omdat ongeveer 10 procent van de algemene bevolking tumoren van de hypofyse heeft die geen klinische symptomen vertonen, dus bij patiënten met een overmaat aan ACTH kunnen ze worden beschouwd als adenomen die worden afgescheiden dit hormoon en veroorzaken verhoogde productie en afgifte van cortisol door de bijnierschors.

Behandeling van ACTH-secretie ectopisch syndroom

De basismethode voor de behandeling van ACTH-ectopische uitscheidingssyndroom is chirurgische verwijdering van corticotropine-producerende tumor. Voorbereiding voor de procedure bestaat voornamelijk in het gelijktrekken van de afwijkingen van water-elektrolyt en zuur-base metabolisme (het is belangrijk om de concentratie van kalium in het bloedserum te normaliseren). De levensbedreigende hypercortisoleaemie moet ook worden verminderd.

De toediening van bijniersteroidogenese-remmers (cortisolproductie in de bijnierschors) is nuttig. Het ectopische ACTH-secretiesyndroom in de loop van de neuroendocriene tumor reageert gunstig op somatostatine-preparaten, die vóór de operatie vaak ACTH-secretie remmen en de algehele klinische toestand van de patiënt verbeteren, soms is het mogelijk om ze langdurig te gebruiken.

Marjoleine Nines
Over Marjoleine Nines 477 Artikelen
In het geval van Marjoleine Nines valt meer dan alleen op te letten, maar de twee grootste dingen die je moet weten, zijn dat ze sceptisch en empathisch zijn."" Natuurlijk zijn ze ook vooruitziend, rechtop en gevoelig, maar deze zijn ook in balans door haatgevoelig te zijn . Haar attente aard is echter waar ze zo bekend om is. Vaak zullen mensen erop rekenen en haar tolerantie vooral wanneer ze troost of steun nodig hebben. Niemand is perfect natuurlijk en Marjoleine heeft ook veel minder gunstige eigenschappen. Haar onaangename aard en obsessieve aard veroorzaken veel grieven op vaak persoonlijke niveaus. Gelukkig schittert haar empathie op de meeste dagen helderder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*